Hlavní obsah
Sport

Zlomový okamžik světového fotbalu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Poprvé od roku 2003 se do nominace na Zlatý míč za nejlepšího fotbalistu světa nedostal Lionel Messi ani Cristiano Ronaldo.

Článek

Jsme svědky historického okamžiku ve světovém fotbale. Po více než dvou desetiletích se v nominaci na prestižní cenu Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa neobjevili Lionel Messi ani Cristiano Ronaldo. Poprvé od roku 2003 tak tato legendární dvojice chybí ve finálové třicítce. Cristiano Ronaldo, který získal tuto cenu pětkrát, a Lionel Messi, držitel rekordních osmi Zlatých míčů, z nichž poslední si odnesl v loňském roce, už nefigurují mezi nominovanými. Jejich dlouhá nadvláda, která se stala symbolem jedné z nejslavnějších kapitol fotbalové historie, je u konce

Letošní ročník Zlatého míče slibuje napínavou bitvu o prestižní ocenění, které se uděluje nejlepšímu fotbalistovi světa. Mezi největší favority se řadí Erling Haaland, hvězdný útočník loňského mistra Premier League, který svou střeleckou formou výrazně přispěl k triumfu Manchesteru City. Dalším kandidátem je Vinícius Jr., ofenzivní tahoun Realu Madrid, který hrál klíčovou roli při cestě svého týmu za titulem v Lize mistrů.

Nabitá sestava

Ve hře o Zlatý míč je také anglický kanonýr Harry Kane, který se po letech v Tottenhamu letos vydal za novou výzvou do Bayernu Mnichov. Kane se dlouhodobě drží na špičce mezi světovými střelci a jeho výkony mu zajistily pevné místo mezi elitou.

Mezi další jména ve finálové třicítce patří Kylian Mbappé, jenž pravidelně patří mezi nejlepší hráče světa, Jude Bellingham, talentovaný záložník, který se letos prosadil v dresu Realu Madrid, a Lamine Yamal, teprve šestnáctiletý supertalent z Barcelony, který už teď přitahuje pozornost celého fotbalového světa. Na seznamu nechybí ani Emiliano Martínez, argentinský brankář, který zářil na mistrovství světa a pomohl své zemi k titulu.

Poputuje Zlatý míč do Norska?

Kdybych si měl vsadit na letošního vítěze Zlatého míče, bez váhání bych zvolil Erlinga Haalanda. Norský kanonýr, který v současnosti obléká dres Manchesteru City, už několik sezón patří mezi klíčové hráče týmu a na hřišti působí takřka neporazitelně. Jeho neuvěřitelná produktivita a dominantní výkon mu vynesly status jednoho z nejlepších útočníků na světě. Upřímně, docela mě překvapuje, že tuto prestižní trofej nezískal už v předchozích letech.

Kdo nakonec získá Zlatý míč, se dozvíme 28. října při slavnostním vyhlášení v Paříži. Tento večer bude sledovat celý fotbalový svět, který se těší na korunovaci nového krále.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz