Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nezaměstnaný vtipálek ošálil fotbalové hvězdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay, ilustrační foto

Ilustrační foto

Máte občas chuť stát se členem svého oblíbeného fotbalového týmu? Obléct si vysněný dres, zažít bouření tribun na stadionu a vyběhnout na trávník se svými idoly? A to třeba i v nejprestižnější fotbalové Lize mistrů?

Článek

Jednomu amatérskému nadšenci, do té doby neznámému fanouškovi, se to skutečně povedlo. 18. dubna 2001, v ostře sledovaném zápase Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Manchesterem United, vběhl před úvodním hvizdem nečekaně na hřiště britský nezaměstnaný dělník, obdivovatel Manchesteru United, Karl Power. Zmatení němečtí pořadatelé mu ve vstupu na plochu Olympijského stadionu paradoxně vůbec nebránili – sebejistý chlapík měl totiž na sobě dres svých britských idolů a navíc vypadal podobně jako bývalá hvězda z Old Trafford, Erik Cantona (jehož jméno měl i na zádech).

„Na tuhle akci jsem se připravoval dlouho,“ svěřil se skromný výtečník šokovaným novinářům. „Už v hotelu jsem se převlekl do dresu, dvacet minut před utkáním jsem si všiml dvířek, které nikdo nehlídal, prošel jsem na atletickou dráhu, vmísil se mezi fotografy a sledoval rozcvičení obou mužstev. A pak už jsem jen odhodil bundu a vběhl na hřiště,“ prozradil šťastný dvanáctý hráč Manchesteru United.

Karl Power zamířil před šedesáti tisíci diváky na Olympijském stadionu v Mnichově ke své jedenáctce právě ve chvíli, kdy na trávníku poklekla k předzápasovému focení. Někteří hráči Manchesteru ho automaticky přijali za svého, jiní na něj koukali jako na přízrak. Vypadal podobně jako Erik Cantona, měl stejný dres jako oni, pouze na ruce měl hodinky a na nohou, místo kopaček, obyčejné tenisky. „Gary Neville na mě začal ukazovat, ale já ho okřikl: Dělám to pro Erika a on zmlkl,“ popsal pohodový vetřelec nejkritičtější okamžik. A pak už splynul s týmem.

Hráči zapózovali, blesky fotoaparátů zacvakaly, exhibicionista se zazubil, ale… následně se rozhodl svým hochům zápas raději dál nekazit a… poslušně se vrátil zpět na tribunu. „Cítil jsem se i tak úžasně, byl to největší fotbalový fór všech dob!“ okomentoval po utkání svůj čin.

Nenápadný chlapík Karl Power se stal rázem nejslavnějším fanouškem v Evropě. Dokázal to, o čem jiní jen snili: dokázal být alespoň na chvilku dvanáctým hráčem svého vysněného fotbalového týmu.

Prohlédněte si akci Karla Powera (přichází zleva) na jednom z mála videí na YouTube:

Ale to nebylo všechno…

V podobných kouscích pokračoval Karl Power i po své nejslavnější fotbalové exhibici.

  • V roce 2001 nastoupil na pálku za anglický národní kriketový tým v Headingley proti Austrálii. Po sundání helmy byl ale okamžitě rozpoznán.
  • V roce 2002 předběhl pilota formule 1 Michaela Schumachera na stupních vítězů v Silversone.
  • Ve stejném roce si na zaplněném centrálním kurtu ve Wimbledonu krátce zapinkal s tenisovou raketou před zápasem Tima Henmana. Zatleskala mu při tom prý i královská lóže.
  • V Římě měl s ragbisty tančit haka, trenérovi Manchesteru United, siru Alexi Fergusonovi měl jako falešný novinář položit šokující otázku, jestli bude trénovat konkurenční Manchester City…
  • A v roce 2003, těsně před zápasem Manchesteru United s Liverpoolem, vtrhl se svými kumpány na hřiště Manchesteru United a sehranou scénkou připomenul divákům, jak dal Diego Forlán gól Liverpoolu v jednom z předchozích zápasů. Vedení Manchesteru United už ale tentokrát došla trpělivost a Karlu Powerovi zakázalo doživotně vstup na stadion.

Co vy na to? Zasloužil si Karl Power takový trest za své výstřelky? Nebo spíš milovaný Manchester United, fotbal i další sportovní klání zpopularizoval?

Další info o Karlu Powerovi:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz