Hlavní obsah
Sport

MMA odveta století Vémola vs. Végh na fotbalovém stadionu v Edenu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Sobota 8. června bude svátek bojových sportů. V pražském Edenu se koná první MMA galavečer na fotbalovém stadionu u nás. Zlatým hřebem večera je odveta dvou legend Karlos Vémola vs. Attila Végh.

Článek

Oktagon MMA pořádá turnaj na fotbalovém stadionu s kapacitou 27 000 diváků

Na domácí MMA scéně byste v současnosti nevymysleli větší zápas. První Čech v UFC Karlos Vémola po 4 a půl letech podruhé v kariéře změří síly se slovenským šampionem organizace Bellator, Attilou Véghem. Turnaj Oktagon 58 díky očekávané odvetě zápasu století přitahuje obrovskou pozornost široké veřejnosti.

Vémola má svému rivalovi co vracet. V roce 2019 ho Attila tvrdě poslal k zemi už po 127 vteřinách boje, což bylo tehdy velké překvapení. Kariéry obou velikánu se poté ubírali rozdílným směrem. Vémola zůstal navzdory zdravotním komplikacím dále aktivní a naskočil do 11 zápasů. Attila od té doby v kleci nestál a naplno si užíval nabytou slávu i rodičovské povinnosti.

V sobotu 8. 6. okolo 23:00 se jejich osudy protnou mezi pletivem podruhé. Atraktivnosti odvetného souboje přidává skutečnost, že pro oba půjde o poslední velký zápas kariéry. Ve hře je navíc titul ve váze do 93 kilogramů, který aktuálně drží právě Karlos Vémola.

Náklady takto obrovské akce podle promotéra Pavola Nerudy atakují hranici 50 milionů korun. MMA turnaj podobných rozměrů u nás nemá obdoby a pro samotnou organizaci půjde o důležitý milník. Na pohádkové peníze si přijdou i aktéři hlavního zápasu. Přesná suma zůstává zahalena tajemstvím, odhaduje se však, že si Vémola s Véghem díky odvetě přijdou na více než 5 milionů korun.

Součástí velkolepého galavečeru je bohatý doprovodný program pro fanoušky i halftime show rapové skupiny PSH. Na stadionu v pražských Vršovicích bude zápasy sledovat přibližně 27 000 diváků a enormní zájem se očekává také na online live streamu.

Attila Végh i Karlos Vémola jsou před třaskavou odvetou ve skvělé formě. Sázkové kanceláře v tuto chvíli více favorizují Attilu Végha, což je do velké míry dáno poslední porážkou Vémoly na KO od Samuela Krištofiče, která přišla v prosinci loňského roku. Kurzy může také zahýbat i páteční vážení a závěrečný pohled z očí do očí.

Bude se opakovat stejný scénář jako v roce 2019, nebo Vémola oplatí Attilovi osudovou porážku? Dokáže Attila dohnat dlouhou zápasovou pauzu, nebo bude s přibývajícím časem postupně fyzicky odcházet? Odpovědi na tyto zásadní otázky se dozvíme už brzy. Turnaj Oktagon 58 byste si ale v žádném případě neměli nechat ujít.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám