Hlavní obsah

UFC titul zpátky v České republice? Odveta Procházka vs. Pereira již tento víkend!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Marek Hruška

Jiří Procházka po tréninku v Jetsam Gym v Brně.

Jiří Procházka se na UFC 303 pokusí odčinit listopadovou porážku s Alexem Pereirou a sebrat mu šampionský pás ve váze do 93 kilogramů.

Článek

UFC 303: Pereira vs. Procházka odveta o titul v Las Vegas

V neděli 30. června okolo 6:30 našeho času se dá čekat další nervydrásající zážitek z dílny českého samuraje Jiřího Procházky. Jeden z nejatraktivnějších zápasníků v novodobé historii MMA má na mušce titul polotěžké váhy, který už jednou měl ve svém držení, ale vinou zranění o něj přišel.

Pereirovi má rozhodně co vracet. Byl to právě brazilský člen domorodého kmene a dvojnásobný šampion UFC, který mu minulý rok překazil 13zápasovou sérii vítězství, když ho ukončil před časovým limitem TKO ve 2. kole. Přestože Procházka i jeho tým otevřeně avizovali cíl propracovat se k odvetě, nikdo z nich netušil, jak brzy se tahle šance naskytne.

Byla to rychlá akce. Odvetu mezi Jiřím Procházkou a Alexem Pereirou na UFC 303 v Las Vegas oznámilo vedení organizace pouhé dva týdny před galavečerem. Původně se měl ve městě hříchů konat velkolepý návrat Conora McGregora, slavný Ir se ale zranil, a tak se zápas s Michaelem Chandlerem zase odložil.

Český fanoušek ovšem dostává více než adekvátní náhradu. Poté, co Procházka ukončil v dubnu TKO Aleksandara Rakiče a za svoje představení shrábl tučný bonus 50 000 dolarů, upřel svou pozornost právě na odvetu s Pereirou, která přichází 231 dnů od jejich prvního vzájemného souboje.

Určitě si ještě vzpomenete na smolný listopadový zápas v ikonické Madison Square Garden v New Yorku, ve kterém BJP poprvé v UFC padl. Rozhodčí Marc Goddard podle mnohých odborníků a fanoušků tehdy zápas Procházky s Pereirou předčasně ukončil. Nyní je tu ale možnost reparátu.

Procházka s Pereirou jdou do odvety prakticky bez přípravy. Ani jeden z nich ale příliš neváhal a na poslední chvíli společně zachránili hlavní zápas UFC 303. Oba se tak vrací do stejné haly (T-Mobile Aréna), kde před 2 měsíci slavili své výhry.

Zatímco Procházka zdemoloval ve druhém kole Srba Aleksandara Rakiče, Pereira bez větších obtíží knockoutoval prostořekého Jamahala Hilla a potvrdil, že je aktuálně jedním z nejlepších MMA bojovníků planety.

Sázkové kanceláře v tuto chvíli lehce favorizují Brazilce Pereiru, tentokrát ale bude mnohem více než kdy jindy záležet na momentum v kleci. Od elitních strikerů se dá znovu očekávat totální chaos, kde může rozhodnout jedna přesně mířená rána.

Na nedělní ráno si rozhodně nezapomeňte nařídit budík, protože tohle bude velký okamžik pro celý český sport. Živě můžete turnaj UFC 303 sledovat v TV na stanici Nova Sport 6, a také online v livestreamu na Tipsport TV.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám