Hlavní obsah

Praha 8 nesouhlasí s novelou Pražských stavebních předpisů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martin Štěrba

Den po zastupitelstvu se sešla na svém šestém jednání i rada městské části. Tak pojďme na to.

Článek
  • Městská část podá z vlastního podnětu připomínku k návrhu novely Pražských stavebních předpisů, které schválila Rada hlavního města Prahy 17. října. Praha 8 s návrhem nesouhlasí, protože by to pro městskou část znamenalo úbytek parkovacích míst. Za osmičku toto řeší s hlavním městem hlavně místostarosta pro strategický rozvoj Tomáš Hřebík (STAN).
  • Rada schválila uzavření kontribuční smlouvy se společností EuroRak, která je investorem projektu Dům pro košatou rodinu, který by měl vyrůst v Kobylisích nedaleko koupaliště Stírka. Investor daruje městské části 384 300 Kč, tyto peníze poputují do fondu rozvoje.
  • Bylo schváleno uzavření několika nájemních smluv k městským bytům, nájemních smlouvách na nebytové prostory a několik dodatků ke smlouvám o výpůjčkách. Jen pro informaci průměrně se městské byty pronajímají za 150 Kč/m2/měsíc.
  • Byla schválena pojistná smlouva pro pojištění vozidel MČ Praha 8 a jejich organizací. Ve veřejné soutěži vyhrála Allianz pojišťovna.
  • Dojde ke zvýšení počtu dětí v přípravnách třídách základních škol. Celkem přípravné třídy navštěvuje 124 dětí v osmi školách, nejvíce z nich chodí do Smysluplná škola (ZŠ Lyčkovo náměstí) a do ZŠ Bohumila Hrabala v Zenklově ulici.
  • Praha 8 uzavřela smlouvu o zajištění konektivity pro objekty úřadu. Nejlepší cenu nabídla společnosti WIA. Předmětem smlouvy je internetové připojení, zajištění služby poskytování virtuální počítačové sítě (VPN) a zajištění veřejné Wi-Fi v prostorách úřadu.
  • Došlo k narovnání dohody mezi městskou částí a společností Technologie hlavního města Prahy, a.s.. Jedná se hlavně o smlouvu o nájmu prostor sloužící k podnikání v objektu Sokolovská 121 a vyúčtování nájemného.

Poslední rada tohoto roku se uskuteční příští středu 14. prosince.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz