Hlavní obsah
Cestování

Cesta do Asie, 20 let poté – 11. 10. 2004, KÁTHMANDÚ, Nepál

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: matěj holub

Výhled z terásky našeho bydlení. Kathmandů, Nepál

Deníkové zápisky z téměř roční sólo cesty do Asie, den po dni, dvacet let poté.

Článek

Ráno mě k mému nemilému překvapení vyhnal z postele opět průjem, o kterém jsem myslel, že je již na totálním ústupu. Vstávali jsme opět až kolem poledního, neb jsme šli spát až po 4 a šli se nejprve najíst, což nám chvíli trvalo, čímž jsme nemohli splnit náš 2. úkol, a sice zplatit feečko do Sagarmathy NP. Ale ujistili nás, že to jde u vstupu do NP před Namche Bazaarem.

Foto: matěj holub

Thamel, Kathmandú, Nepál

Agent nám nabízel lístky do Jiri za 400 s tím, na druhý den jsou busy plné, neb v Jiri je nějaký festival. Nenechali jsme se však zblbnout a šli přímo na autobusák, kde jsme si na 8 koupili lístky za 200. Zpátky jsme prošli starým městem, nakoupili ještě nějaké jídlo, baterky a tak (fleecové tepláky), na hotelu lehce pobalili a šli si dopřát báječnou véču do Steak Housu, včetně pivíčka Carlsberg. Takže zase jsem pustil pěněžence notně žilou.

Foto: matěj holub

Thamel, Káthmandú, Nepál

Večer po zabalení (stejně ty bágly máme nějaký těžký) jsme zakončili jen jedním špíčkem na dobrou noc.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz