Hlavní obsah
Cestování

Cesta do Asie, 20 let poté – 21. 10. 2004, Namche Bazar, Nepál

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: matěj holub

Nad Namche se tyčící Kusum Kanguru

Deníkové zápisky z téměř roční sólo cesty do Asie, den po dni, dvacet let poté.

Článek

Dnešek byl již včera prohlášen za odpočinkový, a tak jsme užívali pohodičky kromě Štefiho, který se nám přes noc docela „rozložil“. Koleno se mu sice zlepšilo, ale úplně se mu vysypal kotník a palec u druhé nohy. Naordinovali jsme mu tedy klid na lůžku a vyrazili si prohlédnout Namche v krásném odpoledni. Vylezli jsme k Namche Gompě a ještě kousek výš, odkud nejenže byl krásný výhled na Namche, ale i na Ama Dablam v dálce a Thamserku (6608), tyčící se nad vesničkou, Kusum Kanguru (6367), shar (6093), Lho (6186) a v závěru doliny Bhole Kosí, Teng Rai Tan (6943). Něco jsme vyfotili a mazali dolů, neboť celkem foukalo. Já jsem se začal poohlížet po softshelové bundě, Zbyňa si dal spravit pohorku, prohlédli jsme zbytek vesnice, včetně tibetského trhu, resp. vetešárny.

Foto: matěj holub

V pozadí nad Namche vykukující přeexponovaný špižůr Ama Dablam

Štefiho jsme našli spícího na pokoji a zdálo se, že ani pivko jako dárek od Zbyni jeho náladu příliš nezvedlo.

Se Z. jsme jsme ještě jednou vyšli na nákupy – já jsem koupil NF softshellku za 1.700 (z 2.000) a Zbyňa přívěšek s devíti očima, klobouček, nášivku, prsten a další serepetičky…

Foto: matěj holub

Namche Bazar, Nepál.

Pak jsme na pokoji vymysleli synchronizační plán, a sice že já ráno vyběhnu směrem na Kala Pattar a pak pomastím po svých zpátky do Jiri a Zbyňa půjde pomalu se Štefim na Kala Patar a pak do Lukly, odkud odletí vrtulníkem buď do Jiri nebo Štefi podle stavu do KTM a Zbyňa do Jiri, odkud půjde do Shivalayi pro bundu s tím, že existuje reálná šance, že bych se s ním mohl v Shivalayi potkat.

Večeře, resp. cesta z ní však ukázala, že všechno bude jinak, neb Štefi fakt nemohl chodit, a tak jsme rozhodli, že Zbyňa jde se mnou a Štefi se bude léčit v Namche s tím, že se uvidí, až se vrátíme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz