Hlavní obsah
Cestování

Cesta do Asie, 20 let poté – 27. 10. 2004, LUKLA, Nepál

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: matěj holub

Závěr doliny Khumbu, vlevo Pumori.

Deníkové zápisky z téměř roční sólo cesty do Asie, den po dni, dvacet let poté.

Článek

Ráno náš lazaret vstává kolem 7, Štefiho noha stojí pořád za prd, mně je taky báječně blbě a mám horečku a průjem, prostě je to úplně na h*vno.

Nicméně se nám daří v 8.30 vyrazit a hlemýždím tempem se šinout k Lukle. Ještěže paraleny jakž takž zabraly, a tak se akorát strašně potím i cestou dolů. Šéfovi to cestou docela jde, ale s přibývajícími kilometry jde nárt i kotník do kelu a tak Šéf zpomaluje a zpomaluje až spolu do Lukly dorážíme úplně za tmy a v lehkém dešti. Byla to už docela depina, ale nakonec jsme to zvládli. Takhle pomalu jsem snad ještě v životě nešel.

Foto: matěj holub

Lobuche

Zbyňa šel na konci napřed a zjistil, že vrtulník by snad do Jiri létat mohly. Je potřeba někam zajít v 8.00 ráno a tam se uvidí. Letadla by také neměla být problém, tak snad se odsud dostaneme. Docela jsem se na cestu zpět těšil, ale podle mého stavu nepřipadá v úvahu. Stále jsem však pro variantu vrtulníku do Jiri, podle toho, kolik bude stát, resp. podle poměru k ceně letadla do KTM.

Včera nám došlo hulení a tak hrajeme whist v teple jídelny a hra kupodivu „odsejpá“. Čímpak to asi bude? :-)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz