Hlavní obsah
Aktuální dění

Mládež vybírá peníze na techniku pro Ukrajinu. Pojedou ji tam sami předat!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Matyáš Paulíny

Jednotka Kraken

Mládežnická organizace strany TOP 09 pořádá velkou sbírku na zbraně pro Ukrajinu. TOP tým má v plánu vybrat 350 tisíc. Sami mládežníci pak pojedou techniku do Kyjeva předat.

Článek

TOP tým neboli mládežnická organizace TOP 09 je sdružení mladých lidí se zájmem o politiku a veřejné dění podporující hodnoty liberálně-konzervativní strany. 29. září začala jejich sbírka na techniku pro Ukrajinu. Cílem je vybrat na minohledačky, drony, ale třeba také bojové nože, na které dostali poptávku od ukrajinského ministerstva obrany.

„Zkus s námi jednou místo espressa pomoct zachraňovat životy,“ Stojí na instagramovém příspěvku spolku. A právě minohledačky zachraňující životy jsou hlavní technikou, na kterou se sbírka zaměřuje. Aby se podařila vybrat celá cílová částka muselo by si takové espresso odpustit kolem 7 tisíc lidí. Oznámení o sbírce již sdílela mateřská TOP 09, která takovouto aktivitu svých budoucích politiků velmi kvituje.

Plánem je techniku posléze na Ukrajinu odvést. Domluveni jsou s dobrovolnickou jednotkou Kraken působící v oblasti Dněpro-petrovsku, což je území, které má v plánu poválečné obnovy Ukrajiny Česká republika. Cestou tam by jeli autem, které nechají v hlavním městě, ze kterého by se vrátili vlakem zpět. Na místě se také chtějí potkat s místními skauty a mladými politiky.

Odkaz na sbírku naleznete zde: Technika pro pluk Kraken.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz