Hlavní obsah
Lidé a společnost

Covidové kotníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: MIchael Rada

V souvislosti s COVIDEM se hovoří o mnohých důsledcích, většinou jsou spojeny s orgány typu srdce, plíce, či dokonce mozek, ale při pohledu do ulic mne napadá další souvislost a tou je nárůst objemu vyvrknutých kotníků, a to hlavně u mladší generace.

Článek

Nejsem lékař, zdravotník, ani výrobce berlí, či zdravotnických prostředků. Jsem jen člověk, který si všímá změn, které kolem sebe vidí a má schopnost je vnímat z perspektivy vzdálené okamžiku.

Jedním z důsledků pandemických nařízení vlády odborníků instruované odborníky, bylo omezení hybnosti obyvatel, resp. jejich volného pohybu. Nikdo se nezabýval maličkostí, jakou je VŠEOBECNÁ DEKLARACE LIDSKÝCH PRÁV A SVOBOD, která právo na svobodu pohybu má stanoveno v článku 13. Nejdůležitější bylo zastavit přenos i za cenu koncentrace ohniska.

Zamčené dveře škol a domovů znamenaly výrazné snížení hybnosti dětí, žáků a studentů.

Těm byl umožněn přesun z postele na gauč a zpět.

V hodinách tělocviku si procvičovali palce na rukou psaním referátů na téma ZDRAVÝ POHYB.

S ohledem na skutečnost, že s malými přestávkami takto strávili skoro celý rok, a někde téměř dva, snížila se výrazně zátěž nohou a kotníků, a tedy i jejich schopnost nést často ztučnělá těla svých majitelů, proto se není čemu divit, že při „návratu do normálu“ se nohy odvyklé standardní zátěži často „hroutí“ pod vahou, které odvykly.

Udělal jsem si malý průzkum ve světě a zjistil, že nárůst je všude ve světě podobný.

Je nezvykle vysoký na to, že ještě nenastaly prázdniny, kde se s ohledem k „návratu do přírody“ podobné navýšení čeká každým rokem.

Zajímavým důsledkem je, že těla čeká další odpočinek, který není nepodobný tomu COVIDOVÉMU.

Majitelé a majitelky vyvrknutých kotníků jsou opečovávány s rodičovskou láskou a často se naučí své berle používat i na činnosti, na které prozatím museli vstát, aby je mohli vykonat.

I takové dálkové ovládání zvládne citlivě vedenou berlí.

Jsem zvědav, kdy se tento syndrom přenese na členy vlády, senátu a parlamentu.

Všichni bez rozdílu do roztrhání těla chrání a brání své občany sedíce na židlích a lavicích a učiní vše proto, aby jejich místo mělo vždy správnou teplotu a oni mohli vysedět další ze zázraků přírody. S ohledem na to, že místo téměř nevychladne, ať je rok, jak chce dlouhý, stálo by za zvážení, zda-li by se páni poslanci a poslankyně a senátoři a senátorky nemohli ujmout i funkce rodutvorné a nemohli by pomoci vysedět další generaci ptactva, plazů, či dalších tvorů rodících se z vajec.

České republice by to pomohlo ke zvýšení mezinárodní prestiže, protože zatímco svět úspěšně aplikuje hydroponii a vnitřní pěstování rostlin a plodin, měli bychom my vlastní líheň, kde namísto elektrických ohřívačů fungovalo by lidské teplo dané láskou k práci a občanům, kteří ke svým politickým špičkám vzhlíží s jistotou správné volby.

S heslem ANI ZADEK NAZMAR bychom mohli jít vstříc zářné budoucnosti, v níž bohužel odkaz Baťův byl by upozaděn, ale namísto něj mohli bychom stavět svou zářnou budoucnost na jistotě, která pro mnohé znamená jedinou cestu směrem ke hvězdám a zaslouženému osobnímu zisku.

V Plzni 19.6.2023  Michael Rada, Člověk

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám