Hlavní obsah

Ekonomika na houby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: MIchael Rada

Jsem rád, že se vláda aktivně věnuje nápravě naší ekonomiky a její členové se drží pravidla, že není-li práce hotová, není důvod odjíždět na dovolenou, či lelkovat. Vzpoměl jsem si na to, když jsem jel z lesa.

Článek

Ano slyšíte dobře, do lesa jezdím

Činím tak na elektrické jednokolce, abych za sebou nezanechal stopu a to nejen v lese samotném, tak anii na cestě k němu a z něj.

To není podstatné na rozdíl od skutečnosti, že vláda našla po intenzivním hledání cestu, jak nejen v tomto roce, ale v kterémkoli dalším, pomoci ekonomice bez toho, aby změnila své vlastní chování.

Řešením je zpoplatnit sběr lesních plodů, hlavně hub

Foto: MIchael Rada

Houby

Jak píše naše hlavní ekonomické médium jsou v lesích miliardy a dokonce není třeba těžkou, ani lehkou techniku, abychom si je odnesli. Zrovna v lese, kde se již několik let snaží ekonomičtí správci dát lidu opět možnost vidět les, který dříve pro samé stromy nebyl vidět. Noční kácení ve jménu boje s kůrovcem pokračuje a kmeny na vlacích a nákladních vozidlech míří k zahraničním kupcům, kteří dokáží ocenit smrt nejlépe.

Foto: MIchael Rada

houby

Není to poprvé, kdy se ekonomové stávají odborníky na správu národního rostného bohatství. Jen přemýšlím, zda-li roste, nebo klesá, protože články ztratily cestou datum a proto se zeptám Vás, který je starší, v anketě a věřím, že nebudete švindlovat pohledem na poznámku pod článkem, která přináší odpověď.

Anketa

Který článek je starší:
První
0 %
Druhý
100 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasoval 1 čtenář.

Jak to v ekonomice bývá, minimálně v té státní, nehrají miliardy roli, proč by také měly. Peníze se přeci rodí samy od sebe a jediné co je třeba udělat, je tyto utrácet.

Krásným příkladem mohou být města, která namísto omezení plýtvání prostředky násobí je například instalací parkovacích automatů všude, kde se najde místo a k nim vždy přidána je značka upozorňující na to, že dobro občanů, není zadarmo.

Přemýšlím, jak to bude probíhat v našich lesích

Předpokládám, že budou po vzoru PARKOVACÍCH, umístěny v lesech HOUBOVACÍ, MALINOVACÍ, OSTRUŘINOVÉ a další automaty v nichž bude integrována funkce samoobslužných pokladen obchodních řetězců, které dokázaly většinu národa vybaveného platební kartou, přeměnit na součást pokladního systému a dát zákazníkům radost, že si mohou připlatit za své vzdělání a naplnění hesla „štěstí přeje připraveným“ či „vždy připraven“

Stačí jen položit napříč lesem kabeláž, umístit bezpečnostní kamery, nainstalovt sysém rozpoznávání obličejů, hub a dalších plodů a přidat platební cestu rovnou do bezedných pokladen, které své jméno dostaly díky tomu, že bez ohledu na to, kolik se do nich nasype, zůstanou vždy prázdné.

S ohledem skutečnost, v jakém množství a s jakou chutí hlasujete, dovolím si do článku umístit dvě další ankety a doufám, že mne nezkalmete nízkou účastí ve volbách

Anketa

Jak ekonomové přišli na hodnotu ztráty?
Vlastním sběrem a prodejem
0 %
Anketou v ulicích
0 %
Anketou v lese
0 %
Dotazem na majitele obchodních řezěczů
0 %
Placeným interview s Michelinskými kuchaři
0 %
Výpočtem odborníků a vládních poradců
0 %
Nijak. vycucali si ji z prstu
100 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasoval 1 čtenář.

Věřím, že nám anketa pomůže, jako mnohé další, zjistit skutečnost a aby tato byla úplná doplním ještě anketou poslední

Anketa

Co se stane, když lidé přestanou lesní plody a houby sbírat?
Plody budou čekat na ministerské úředníky
0 %
Plody zplesniví, shnijí a stanou se kompostem
0 %
Plody se změní na zlato a přiletí do státních zlatých rezerv
0 %
Plody se digitalizují a obohatí ekonomiku v podobě nové digitální měny LESCOIN
100 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasoval 1 čtenář.

Ať to dopadne jakkoli, bude mít ministerstvo MILIARDY, které nemá a z důvodu obnovitelnosti tohoto bohatství použije povinné lesní práškování a využívání pesticidů, které neuspořádané lesy učiní stejně efektivními jako pole, průmyslové zóny, nákupní centra a další krásy naší země v níž jen hlupák hledal by med a strdí, když může mít osobní zisk.

Myslím, že být v zemi s EKONOMIKOU NA HOUBY je sen každého občana a nebude-li za to cena NOBELOVA nejlépe za EKONOMIKU, mohla by přijít alespoň EARTHSHOT PRIZE, k tomu je však třeba založit nový úřad, organizaci, či institut, nejlépe neziskový.

Přeji Vám všm krásný den bez odpadů a plýtvání ve všech jejich podobách, pevné zdraví a svobodu

V Plzni, 13.8.2023, Michael Rada, Člověk

P.S.výše v textu jsem slíbil správnou odpoveď na první anketu. Správně je odpověď „B“ která ukazuje článek z roku 2014. Odpoveď „A“ je ze článku starého několik dní (07.08.2023)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám