Hlavní obsah
Umění a zábava

Citron brzy rozjede sérii svých letošních koncertů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Citron

kapela Citron

Rockoví fanoušci, kteří mají v letošním roce zájem vidět na vlastní oči vystoupení legendární domácí skupiny Citron, mohou navštívit některý z jejích níže uvedených koncertů.

Článek

Stálice české scény, původně ostravská kapela Citron, započala svou hudební pouť již v roce 1976 a přes zpočátku jemnější rockovou tvář se postupem času a především s příchodem zpěváka Ladislava Křížka v roce 1986, posunula až do heavymetalových vod. Svůj dosud největší komerční úspěch pak získala o rok později, vydáním koncepčně laděného alba „Radegast“, na jehož kvalitu se jí už žel v její další budoucnosti nikdy nepodařilo plně navázat. Následně nahrané desky byly ovlivněné i zlomovými změnami ve společnosti a rovněž spoustou personálních obměn v kapele a to nejen co se týče vokalistů, ale i dalších muzikantů.

V roce 2015 se do Citronu na post zpěváka natrvalo vrátil již zmíněný Křížek, který spolu s kapelníkem a bubeníkem Radimem Pařízkem započal stále trvající aktuální kapitolu fungování skupiny. A po skonu Radima v roce 2021 se stal již jediným členem, který pamatuje nejen úspěšné domácí a zahraniční koncertní tažení na podporu „Radegasta“, ale i vítězství v hudební anketě „Zlatý slavík“, což byl tenkrát pro metalovou partu naprosto nevídaný úspěch.

Foto: Citron

Citron - termíny koncertů

Současný koncertní program Citronu je z části postavený na skladbách ze zatím posledního studiového CD „Rebelie Rebelů“ z roku 2016 a dalších nových věcech, které jsou samozřejmě doplněné léty prověřenými hity, převážně právě z období působení Ládi Křížka u mikrofonu. Vyjma něho tvoří aktuální osazenstvo Citronu kytaristé Pavel Hanus a Djordje Erič, baskytarista Radim Pařízek junior, bubeník Zdenek Pradlovský a stálým hostem koncertního programu je zpěvačka Tanja.

Rád bych zde rovněž připomenul i druhého dlouholetého zpěváka Stanislava Hranického, který se do paměti posluchačů zapsal jiným, pro kapelu stěžejním albem „Plni energie“ z roku 1986. Ten už žel není mezi námi a zrovna před pár dny uplynulo již dlouhých 10 let od jeho poměrně brzkého úmrtí v roce 2013.

Foto: Citron

Stanislav Hranický

Pokud se o uvedených koncertech chcete dozvědět více podrobností, včetně možností zakoupení vstupenek, potom navštivte stránky www.citron-group.cz, sekci Koncerty.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz