Hlavní obsah
Umění a zábava

Kapela Red Baron Band vydává druhý singl z připravované nové desky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Red Baron Band

Red Baron Band logo

Česká hardrocková skupina Red Baron Band vydává druhý singl „Without You“ z připravované nové desky „Last Chance“ u britského vydavatelství.

Článek

Vydání druhého singlu s písní „Without You“ doprovází videoklip na YouTube, který už během pár dní zhlédlo přes 65 tisíc fanoušků. Posluchači najdou skladbu na všech hlavních streamovacích platformách jako Spotify, Apple Music a další. Píseň „Without You“ s výrazným slide kytarovým rifem a refrénem odkazuje na to nejlepší z jižanského rocku a blues rocku. Skladba pojednává o tenké hranici mezi závislostí na lásce nebo alkoholu.

Kapela Red Baron Band se na české rockové scéně pohybuje od konce roku 1993 a v současnosti míří i na mezinárodní trh, což zpečetila smlouvou s britským labelem Roulette Media. Úspěch slavil už první singl k protiválečné skladbě „Victoria“. Videoklip k této skladbě se dostal do vysílání radiostanic ve Velké Británii, USA, Columbii, Německu, Česku a dalších zemích.

Kapelu tvoří čtveřice: Marika Postlerová (zpěv), Paul Kowacz (kytara a zpěv), Jiří G Rubeš (baskytara) a Radek Horník (bicí). Dva členové kapely mají za sebou i společná vystoupení a nahrávání se světovými hudebníky, jakými jsou Chris Jagger (bratr Micka Jaggera z Rolling Stones), Leo Lyonse (Ten Years After), Fernanda Saunderse a Lisu Ramey.

Skladba „Without You“ je postavena na výrazném slide kytarovém rifu a chytlavém refrénu. Píseň zdobí i zajímavé krátké kytarové sólo, nahrané na dvě různé kytary a také elektrické piano, na které hraje kytarista Paul Kowacz. „Without You“ je jednou z deseti skladeb, které se objeví na albu „Last Chance“. To vyjde 5. 5., bude se jednat o páté album kapely, datum je zvoleno ryze symbolicky. Fanoušci mohou očekávat vyvážený mix rychlých i pomalejších písní. Skupina vytvořila unikátní a různorodou desku, která vzdává hold klasickým rockovým kapelám a zároveň se posouvá za hranice žánru. Všechna hudba a texty jsou z dílny členů kapely Red Baron Band.

Hudební fanoušci mohou sledovat Red Baron Band na sociálních sítích a navštívit webové stránky kapely, kde najdou více podrobností o novém albu i termíny nadcházejících koncertů. Na nich kapela představí své dlouho očekávané nové album.

„Cítíme, že se nám podařilo natočit velmi silné a pestré album. Doufáme, že všem přinese radost tak jako nám,“ říká frontman kapely Paul Kowacz. Křest alba proběhne 10.6. 2023 v Malostranské Besedě v Praze.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz