Hlavní obsah
Cestování

Novinka pro cyklisty. Začíná stavba nového úseku cyklostezky Ohře

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Michal Kučera

Jak trávíte nejraději letní dny? Mě baví kolo, cykloturistika a obzvlášť po našem kraji. Věřím, že je to oblíbený koníček mnoha z vás, a tak mám pro vás skvělou zprávu.

Článek

Právě se začíná stavět nový úsek cyklostezky Ohře. Brzy se tak budeme moci projet krásnou krajinou po nové trase a to i díky našemu odboru Regionálního rozvoje Ústeckého kraje.

Jedná se vlastně o úplný začátek cyklostezky Ohře, který povede od soutoku Labe a Ohře v Litoměřicích do Bohušovic nad Ohří u přívozu v Nučnicích. Nový úsek se otevře cyklistům už letos. Díky tomuto projektu se zvýší bezpečnost cyklistů, kteří se díky cyklostezce vyhnou komunikaci s vysoce frekventovaným provozem.

Připravuje se i proznačení nové cyklotrasy kolem říčky Blšanka, která má velký turistický potenciál. Protéká totiž kousek od barokního skvostu Valeč na hranicích našeho a karlovarského kraje, dál teče kolem Kafkovy Siřemi – tam našel inspiraci pro jeho Zámek - a vlévá se do Ohře kousek od Stekníku v UNESCO krajině chmele.

Užívejte si krásy našeho kraje.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz