Hlavní obsah
Aktuální dění

Volby do Evropského parlamentu rozhodne účast - naše účast

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Michal Kučera

V pátek a v sobotu nás čekají volby do Evropského parlamentu, které bývají často opomíjeny a mají nejnižší volební účast. Často slyšíme, že za mnoho problémů může „Brusel,“ ale v Bruselu rozhodují členské státy, a jedním z nich jsme i my.

Článek

Mnoho lidí si myslí, že jejich hlas nic nezmění, a proto volby ignorují. Nedávná historie nám však ukazuje opak. Například v eurovolbách v roce 2014 získala koalice TOP 09 a STAN stejný počet mandátů jako ANO, ale prohrála o necelé tři tisíce hlasů. To bylo jen jedno procento voličů! Tento těsný rozdíl určil vítěze voleb a ukázal, jak důležitý může být každý hlas. Letos to vypadá na podobný souboj.

Eurovolby nejsou jen o „něčem, co se nás netýká“. Evropská unie ovlivňuje naše životy více, než si často uvědomujeme. V posledních letech EU sehrála klíčovou roli, ať už šlo o dodávky vakcín během pandemie, nebo řešení energetické krize. Jsme součástí Evropy a evropská témata jsou ta, o kterých se mluví nejvíce (energie, ekologie, migrace), nechceme, aby je ovlivňovali lunatici a pomatenci.

Pojďme volit. Zvedněte všechny, které můžete. Hrajeme o víc, než si myslíte.

Děkuji!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám