Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Muž našel recept na dlouholeté šťastné manželství: 62 let předstíral, že je hluchoněmý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay com

Tento příběh se vám bude zdát těžce vycucaný z prstu. Jako by si ho vymyslel nějaký ujetý redaktor ještě ujetějšího časopisu. Jenže je to všechno pravda. Láska dokáže být nejen slepá, ale i hluchá.

Článek

Mnozí to znáte. Když máte výřečnější manželku nebo upovídaného partnera, někdy to leze na nervy tak moc, že byste si snad přáli ohluchnout. S tímto problémem se potýkal i Barry Dawson z amerického Connecticutu, a nakonec ho vyřešil ke dlouhodobé spokojenosti všech zúčastněných. 62 let předstíral, že je hluchoněmý.

Jak mu to mohlo tak dlouho procházet?

Určitě si kladete stejnou otázku: Jak mohl pan Dawson klamat tak dlouho? Jak je možné, že to neprasklo mnohem dřív? Vždyť je to dlouhodobě neututlatelné! Barry chodil do práce, do obchodu, k doktorům, na úřady a kamkoliv jinam… to jako všude předstíral, že je hluchoněmý? Tohle divadlo, jak víme ze zdrojového článku, rozhodně nehrál přede všemi, tak jak je možné, že se on sám, anebo někdo z jeho okolí, neprořekl, a že se to nedoneslo manželce? Všechno se vlastně provalilo jen náhodou, ale to se dozvíme za chvíli.

Sebeobětování málem až za hrob

No vida, a potom, že se muži nedokážou obětovat pro rodinu. Barry Dawson je ukázkovým příkladem toho, že to jde. Dnešní vztahy průměrně vydrží pouhých sedm let, což znamená, že už tak v pátém roce to v nich začne skřípat, a každé druhé manželství se rozvádí. Ale Barry byl prostě charakter a jednou daný manželský slib chtěl dodržet. Aby mu nepraskla hlava z manželčiny upovídanosti, vyřešil to po svém. Pravda, poněkud svérázně, avšak dalo by se říct, že ke spokojenosti, ne-li přímo štěstí rodiny. On a Dorothy, kteří se vzali, když jim bylo 22 a 18 let, spolu vychovali šest dětí a nyní mají 13 vnuků a vnuček. Co může být krásnějšího?

Krom toho, že pan Dawson podstupoval obrovské sebezapření, byl i úžasný herec. A jeho žena Dorothy musela být poklad, když mu stála za takovou řeholi. O dobrém srdci Barryho manželky svědčí i to, že jakmile se u Dawsona objevily problémy se sluchem, naučila se znakovou řeč, aby se s ním mohla dorozumívat. Co čert nechtěl, od té doby se jako naschvál Barrymu začal zhoršovat i zrak. „Trvalo mi dva roky, než jsem dokázala komunikovat rukama. Jakmile jsem v tom začala být dobrá, on začal mít problémy s očima. Když o tom teď přemýšlím, myslím, že to také jen předstíral,“ postěžovala si zdrcená Dorothy.

Možná vám to od pana Dawsona přijde sobecké, ale já ho naopak vidím jako velkého altruistu. Je totiž velmi jednoduché a pohodlné rozbít rodinu. Naproti tomu, 62 let se obětovat a zatínat zuby, to dokáže jen výjimečný člověk!

Všechno prasklo nešťastnou náhodou

Dlouholetá idylka Dawsonových trvala do chvíle, kdy Dorothy na Youtube spatřila video, na kterém je vidět Barry, jak zpívá s přáteli v karaokebaru. Manželce přitom tvrdil, že je na setkání s charitou. Proklatý internet! Za starých dobrých časů by se to nestalo. No a pak přišly už jen samé problémy a sociální nejistoty. Dorothy trvala na rozvodu a požadovala polovinu majetku a peníze za emocionální újmu, kterou utrpěla.

Chápete to? Místo aby svému muži poděkovala, že našel recept na dlouholeté šťastné manželství, v němž se mohla realizovat a připadat si užitečná, ho opět zahrnula přívalem škodlivých slov. Barry by si od manželky zasloužil na rukou nosit, a nikoliv rozvod a požadavek na odškodné!

Jediný, kdo situaci vidí objektivně a střízlivě, je Dawsonův právník, který celou věc vysvětlil takto: „Můj klient je velmi tichý člověk, ale jeho žena je nesnesitelně ukecaná. Kdyby nepředstíral, že je hluchý, rozvedli by se před 60 lety. Takže to udělal pro dobro jejich vztahu a rodiny.“

Zdá se tedy, že po 62 letech bohužel zazvonil zvonec a pohádkovému manželství je konec.

Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/387438-muz-62-let-predstiral-ze-je-hluchy-nechtel-poslouchat-manzelku?campaignsrc=tn_clipboard

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz