Hlavní obsah
Umění a zábava

Beetlejuice je zpět! Milovníci Addamsovy rodiny a Wednesday budou nadšeni

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Unsplash.com - Bruno Guerrero

Jeden z nejlepších filmů Tima Burtona se dočkal svého pokračování. Těšit se můžeme na známé tváře, ale také skvěle obsazené nové hrdiny.

Článek

Beetlejuice vešel do kin v roce 1988 a dočkal se ohromné popularity po celém světě. Dokonce se ihned po jeho premiéře začalo mluvit o druhém dílu, avšak přestože bylo do projektu zapojeno několik dalších režisérů, pokračování zůstalo vždy jen na papíře. Tim Burton se v rozhovoru pro Independent rozpovídal, že hodlá natočit druhý díl pouze ve spolupráci s představitelem hlavní role Michaelem Keatonem, kterého nebylo potřeba dlouze přemlouvat. Už dříve totiž tvrdil, že film Beetlejuice je jediný film v jeho kariéře, ke kterému bude s radostí točit i druhý díl.

V prvním díle jsme byli svědky nešťastné nehody, při níž zemřeli Barbara a Adam, kteří se následně stali duchy. Do jejich opuštěného domu se nastěhovala rodina Deetzových, kteří dům začali rekonstruovat k obrazu svému, a to až abstraktním způsobem. Bývalým majitelům se jejich konání nelíbilo, tak se je pokusili vystrašit. Bohužel marně. V tu ráno jim na pomoc přispěchal ze záhrobí Beetlejuice, jehož jednání se brzy vymkne kontrole.

Pokračování s názvem Beetlejuice Beetlejuice naváže na původní příběh o desítky let později. Rodina Deetzových se kvůli úmrtí v rodině vrací do domu, kde se odehrával první díl. Lydia, nejmladší z rodu Detzových mezitím dospěla a zplodila dceru Astrid, která na půdě objeví notorický známý model města z prvního dílu, ve kterém se zabydlel náš starý známý Beetlejuice.

A právě kolem Astrid se bude točit velká část děje filmu. Její představitelkou je Jenna Ortega známá svou rolí Wednesday ze stejnojmenného seriálu, který se točí kolem Addamsovy rodiny a který pobláznil v loňském roce celý seriálový svět.

Tim Burton s Michaelem Keatonem diskutovali o pokračování slavného filmu již několikrát, ale necítili, že to bude to správné, takže natáčení vždy odpískali. Ale nyní mělo jejich poslední setkání tu správnou jiskru a oba měli opravdovou chuť to udělat.

„Když si Michael oblékl kostým, bylo to až děsivé,“ svěřil se Tim Burton v rozhovoru. „Zároveň ale bylo úžasné ho vidět. Byl zpátky, přesně tam kde před lety a jako posedlý démony,“ pokračoval Burton.

To nejlepší ale na celém filmu je, že se režisér rozhodl pro film nevyužívat moderních technologií a všechny speciální efekty vytvořil za pomoci loutek a masek stejně jako tomu bylo v prvním díle z roku 1988. Můžeme se tak těšit na dlouho očekávaný snímek, který se svým zpracováním vymyká dnešním standardům, a to je jeho ohromná výhoda.

Film Beetlejuice Beetlejuice přijde do kin na podzim 2024

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz