Hlavní obsah
Názory a úvahy

Putinova smrt by nic nezměnila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

V posledních dnech se objevuje stále více „ověřených“ zpráv o smrti Vladimíra Putina. Pro mnohé to může být signálem rozpadu vedení Ruska a ukončení invaze na Ukrajinu. Možná se ale taky nic nezmění.

Článek

Prakticky od začátku invaze na Ukrajinu se diskutuje o zdravotním stavu Vladimíra Putina. Řeší se jeho třes rukou, tančící nohy, oteklé tváře, pohublá postava a další aspekty ukazující, že by nemusel být zdravotně v naprostém pořádku. Intervaly zpráv o zdravotním stavu Ruského prezidenta se zkracovaly, až nakonec přišly zprávy o jeho smrti.

Nutno podotknout, že Vladimíru Putinovi je letos 71 let. V tomto věku už jistě nebude na vrcholu svých sil.

Je v pořádku, ale neukážeme vám ho

Spekulace posílil minulý týden i mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. V rozhovoru pro RIA Novosti označil zprávu za novinářskou kachnu a dodal, že je Putin absolutně v pořádku. Následně ale pro Daily Star uvedl, že se prezident nezúčastní zahájení nové ruské výstavy, kde měl původně vystoupit.

Putin jako Schrödingerova kočka

Spekulace ohledně Putinovy smrti mi připomínají Schrödingerovu kočku. Erwin Schrödinger nastínil kdysi veřejnosti problematiku kvantové fyziky za pomoci myšlenky, kdy bychom zavřeli kočku a ampuli jedu do neprůhledné krabice. Kočka v jeden okamžik ampuli sní, my však nevíme kdy. Proto je pro nás, dokud krabici neotevřeme, kočka zároveň živá i mrtvá. I pro nás je Putin v tuto chvíli živý a mrtvý ve stejný okamžik.

Kreml zveřejnil video s Putinem

Na oficiálních stránkách Kremlu se včera objevilo video ze zasedání Rady bezpečnosti Ruské federace. Putin je v čele stolu a čtvrt hodiny mluví ke svým spolupracovníkům. Na videu nevypadá nijak zásadně nemocně. Samozřejmě se jistě objeví spekulace o dvojnících, nebo počítačové úpravě videa. A pokud to tak je, pravdu se nedozvíme.

Možný vliv Putinovy smrti na válku? Scénářů je více

V případě, že je Putin jediný, kdo ovládá Rusko, a jediný, kdo chce válku na území Ukrajiny, smrtí Vladimíra Putina by okamžitě invaze skončila.

Pokud Rusko s Putinem ovládá skupina podobně smýšlejících jako on, jeho smrt by prakticky nic nezměnila, mohla by se možná změnit strategie, a to i k horšímu.

Jestli Rusko už teď ovládá někdo jiný a Putin (popřípadě jeho dvojníci) je jen tváří invaze, jeho smrt by nezměnila absolutně nic. Válka by pokračovala podle stejných not a stejného scénář jako doposud. Rozdíl by byl možná jen v tom, kdo v očích veřejnosti dává rozkazy.

Zdroje:

https://www.dailystar.co.uk/news/weird-news/doctors-still-trapped-room-putins-31309974

http://kremlin.ru/events/president/news/72618

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz