Hlavní obsah
Umění a zábava

Flowers zpěvačky Miley Cyrus: Nejposlouchanější píseň roku 2023 je plná bolesti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Sharon Graphics/Flickr (CC0)

Pro Miley Cyrus je hit Flowers velice bolestivou záležitostí, ale posluchače dokázal natolik chytit za srdce, že jej vystřelili na vrchol hitparád a drželi ho tam tak dlouho, až se stal nejposlouchanějším songem roku 2023.

Článek

Rozchodová hymna Miley Cyrus „Flowers“ je oficiálně nejstreamovanější skladbou na Spotify pro rok 2023. Uvedl to na svých stránkách Guinnessův svět rekordů.Jen několik dní po svém vydání vytvořil rekord pro nejvíce streamovaných skladeb na Spotify za jeden týden s 96 032 624 přehráními a tento rekord si uchovává dodnes. Píseň vytvořila tento rekord dvakrát, poprvé s výše uvedeným číslem týden končící 19. lednem a znovu týden končící 26. lednem s 115 156 896 dalšími celosvětovými streamy. Za pouhých osm dní píseň dosáhla nejrychlejšího času, kdy hudební skladba dosáhla 100 milionů streamů na Spotify.

Za úspěchem stojí rozchod

Píseň „Flowers“ od Miley Cyrus je popová balada, která pojednává o rozchodu. Cyrus v písni zpívá o tom, jak se cítí po rozchodu se svým bývalým manželem Liamem Hemsworthem. Zpočátku se cítí zlomená a osamělá, ale postupně si uvědomuje, že je silná a dokáže se o sebe postarat sama. Píseň končí tím, že Cyrus zpívá o tom, že je připravena na další kapitolu svého života. „Jsem tady pro sebe,“ zpívá. „Jsem tady pro své přátele a rodinu. Jsem tady pro sebe.“

Několik úspěchů v jednom

Píseň „Flowers“ obdržela mnoho pozitivních recenzí od hudebních kritiků a sklidila masivní úspěch. Ve Spojených státech singl debutoval na prvním místě a držel se osm po sobě jdoucích týdnů na vrcholu Billboard Hot 100, kromě toho se stal zpěvaččinou druhou písní číslo jedna v žebříčku od „Wrecking Ball“ (2013). Song debutoval také na prvním místě v žebříčku Billboard Global 200 a na jeho vrcholu se držel třináct týdnů, které ale nešly po sobě. Píseň zaznamenala komerční úspěch i jinde ve světě a vedla hitparády v dalších 37 zemích. Překonala také řadu rekordů na streamovacích platformách, včetně rekordu Spotify za nejvíce a nejrychleji streamovanou skladbou v historii Spotify, která překonala miliardu streamů za 112 dní. Díky 37 týdnům na vrcholu žebříčku Billboard Adult Contemporary se stala nejdéle vydávanou skladbou číslo jedna ve své historii. Na nadcházejícím 66. výročním udílení cen Grammy získala nominace na desku roku, skladbu roku a nejlepší popový sólový výkon.

Zdroje:

https://en.wikipedia.org/wiki/Flowers_(Miley_Cyrus_song)

https://www.guinnessworldrecords.com/news/2023/12/spotify-wrapped-2023-miley-cyrus-anthem-flowers-is-most-streamed-track-of-the-762465

https://www.facebook.com/MileyCyrus/videos/5697681333643047

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz