Hlavní obsah
Aktuální dění

Neodborné stavební práce poslaly sokolovnu v Lovčičkách k zemi (video)

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ben_Kerckx - Pixabay

Sokolovna v Lovčičkách na Vyškovsku se zřítila po neodborném zásahu firmy, která měla zajistit její rekonstrukci.

Článek

Jak může dopadnout neprofesionální jednání a neodbornost při stavbě, se přisvědčili na vlastní kůži pracovníci firmy, která zajišťovala stavební práce kolem nyní již bývalé sokolovny v Lovčičkách v Jihomoravském kraji.

Dělníci příliš odkopali základy kulturního domu, který díky tomuto zásahu ztratil stabilitu a oporu. Následkem toho se začal v místě výkopu bortit a sesouvat k zemi.

K zajištění bezpečnosti kolem hroutící se budovy byl povolán Hasičský záchranný sbor. Ten na sociálních sítích uvedl, že ke zřícení části budovy došlo zřejmě vlivem stavebních prací vedle objektu sokolovny a došlo k destrukci velké části štítové zdi. Další pád zdi nastal v době zásahu hasičů. Událost se obešla bez zranění. V příspěvku dále stojí: „Velitel zásahu na místě konzultoval situaci se statikem, energetiky, zástupcem stavebního úřadu i samotné obce. Následně si nechal na místo povolat speciální techniku k stabilizaci části poškozeného objektu. Hasiči zapažili roh budovy, kde se nachází rozvod elektrické energie i pro sousední rodinné domy, obchod a hasičskou zbrojnici. Celý objekt byl oplocen a obec bude řešit další zajištění a opravu sokolovny. Třicítka hasičů ukončila činnost na místě zásahu krátce před 21. hodinou.“

Samotný pád části budovy se podařilo zachytit na mobilní zařízení i některým kolemjdoucím. Jedno takové video můžete vidět níže.

Budiž tato nešťastná událost ponaučením pro všechny, kteří se chystají do větších stavebních úprav, například i na svém domě. Bez potřebných znalostí, nebo odborníků se raději do ničeho nepouštět.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz