Hlavní obsah
Víra a náboženství

„Zachraň planetu, zabij se“. Heslo, kterým se řídí členové šíleného náboženství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay - Tama66

Na světě existují desítky náboženství. S některými nemusíme souhlasit, některá se nám mohou zdát šílená, jiná by nám mohla připadat absurdní. Náboženství vyznávající eutanázii je ale kombinací všeho zmíněného.

Článek

Přesný název „Church of Euthanasia“ (církev eutanázie) je označení náboženství, možná spíše sekty, která je posedlá dobrovolným ukončením vlastní existence. Na oficiálních stránkách církve se můžeme dočíst, že Church of Euthanasia byla inspirována snem, ve kterém se reverend Chris Korda střetl s mimozemskou inteligencí známou jako The Being (Bytost), která mluví za obyvatele Země v jiných dimenzí. Bytost ho varovala, že ekosystém naší planety selhává a že naši vůdci to popírají. Bytost se zeptala, proč nám naši vůdci lžou a proč tolik z nás těmto lžím věří. Reverend Korda se v tu chvíli probudil ze snu a zvolával stále dokola nechvalně známé heslo Církve: „Save the Planet – Kill Yourself“ (Zachraň planetu - zabij se).

Ze stránek se také dozvíme, že za veškerými změnami klimatu, ekologickými krizemi, otravou vody a snižováním biologické rozmanitosti může homo sapiens, a že populace roste tak ohromnou rychlostí, že ani žádná války, nebo epidemie ji nedokáží zpomalit. Church of Euthanasia proto prý otevřeně propaguje čistě z praktických a morálních důvodů eutanázii jako dobrovolnou formu snižování populace, a to včetně potratů. Mimo jiné je jednou z jeho propagovaných praktik také sodomie, tedy jakákoliv sexuální činnost, která není určena k plození. Dále podporují vegeteriány, nebo naopak kanibalismus v případě těch, co konzumují maso.

Spousta lidí vnímá tuto sektu jako upozornění na klimatické změny. Pro některé jsou její členové zfanatizovaní blázni. Church of Euthanasia je možná šílená sekta, ale pravdou je, že problém, na který poukazují je skutečný. Aby se církev zviditelnila a prosadila své ekologické názory, využívá hned několik způsobů propagace jako například kázání, umělecká představení, veřejné demonstrace, kulturní jamování, hudbu, reklamní triky a přímou akci k propagaci své myšlenky o neudržitelné populaci Země. Považují své metody za podobné metodám dadaistického hnutí a považují moderní svět za tak absurdní, že prostředky potřebné k šíření jejich poselství veřejnosti musí být samy absurdní. Church of Euthanasia je také nechvalně známá svými konflikty s křesťanskými aktivisty proti potratům.

Chris Korda mimo jiné nahrává také hudební videa na Youtube. Jedno takové, kde hodnotí stav naší planety, si můžete pustit níže.

Jedním z pokusů o zviditelnění je video uveřejněné krátce po atentátu z 11. září. Církev na svých stránkách uveřejnila video kombinující záběry z katastrofy a porna. Zakladatel církve Korda popsala projekt jako odraz jejího „pohrdání a frustrace z hluboké ohavnosti moderního průmyslového světa“.

V dobách největší slávy měla církev stovky členů. V současné době je její činnost pozastavena, a to od roku 2015. Reverend Korda je však nadále aktivní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz