Hlavní obsah
Umění a zábava

Zpěvačka v čele Linkin Park je trefa do černého. Z prvního koncertu mrazí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay/Pexels

Dlouho očekávaný návrat kapely Linkin Park je konečně tady. Máme se na co těšit, jejich nová frontmanka se ukázala jako trefa do černého.

Článek

Koncem letních prázdnin se na oficiálních stránkách kapely Linkin Park objevil odpočet. Fanoušci tak očekávali po vypršení časomíry velké oznámení, jako například návrat kapely na hudební scénu, nebo odhalení nového frontmana, který by měl nahradit zesnulého Chestera Benningtona.

Chester Bennington, frontman legendární nu-metalové kapely Linkin Park, byl více než jen zpěvák. Byl symbolem generace, která hledala útočiště v jeho syrových, emotivních textech a silném hlasu. Jeho hudba rezonuje s miliony fanoušků po celém světě a jeho odchod v roce 2017 zanechal hlubokou stopu. Bennington byl 20. července 2017 nalezen mrtvý ve svém domě v Palos Verdes Estates v Kalifornii. Příčina smrti bylo sebevražda oběšením. Benningtonovo dětství bylo poznamenáno těžkými životními zkušenostmi, včetně sexuálního zneužívání. Hudba se stala jeho útočištěm, prostředkem, jak vyjádřit bolest a frustraci. Své démony promítal do textů Linkin Park, které se staly hymnou pro mnohé, kteří se cítili ztraceni a osamělí. Navzdory úspěchu se Bennington celý život potýkal s problémy duševního zdraví, včetně závislosti na alkoholu a drogách. Jeho texty často odrážely jeho vnitřní boj a poskytly mu i ostatním upřímný pohled na temné stránky lidské duše.

Odpočet podruhé

Při vypršení časomíry na stránkách Linkin Park se nic nestalo, ba naopak čas se začal opět přičítat. Možná se někde stala chyba, možná kapela nebyla ještě připravena, každopádně se podařilo zmást netrpělivé fanoušky po celém světě. Zanedlouho se ale objevilo odpočítávání znovu a tentokrát ale k odhalení došlo.

Po vypršení časomíry přišla kapela Linkin Park hned s několika novinkami. Jako první oznámila turné po Spojených státech s jednoduchým a trefným názvem From Zero (od nuly), v návaznosti na něj vydala zbrusu nový singl The Emptiness Machine a odhalila nového frontmana kapely.

Emily Armstrong je trefa do černého

Stejně jako se shodli fanoušci, se museli shodnout i zbývající členové kapely Linkin Park, že Chester Bennington je nenahraditelný a jen tak někdo jeho místo u mikrofonu nemůže zaujmout.

Dlouhé roky se spekulovalo, kdo vlastně bude s kapelou zpívat, nabízela se Amy Lee z Evanescence, nebo například Jay Gorgon ze skupiny Orgy. Oba favorité jsou bez pochyby výborní zpěváci, ale byli by tou správnou volbou právě pro Linkin Park? Pravděpodobně ne. Orgy i Evanescence jsou významné hudební skupiny a fanoušci by na pódiích nemuseli vidět pouze své oblíbené Linkin Park, ale Evanescence, popř. Orgy a Linkin Park.

V novém singlu The Emptiness Machine jsou hlavní pasáže zpívané Emily Armstrong, která se stala novou zpěvačkou kapely a jak naznačuje název turné From Zero, nejedná se o náhradu za Benningtona. Tímto okamžikem započala nová éra kapely Linkin Park a vše začíná od nuly.

Na hudební scéně není ani Emily Armstrong úplným nováčkem, ale se svou kapelou Dead Sara nejsou od roku 2021 příliš aktivní.

Emily Armstrong má velice výrazný a specifický hlas, díky kterému zní perfektně i starší hity, které dříve zpíval Chester Bennington. Je opravdu rozumnou volbou, že se novým frontmanem kapely nestal muž, jelikož by byla tendence srovnávat nesrovnatelné a zároveň je v pořádku, že se místa u mikrofonu neujal frontman nějaké jiné kapely, která má za sebou již dlouhou a úspěšnou kariéru. Emily Armstrong dodává kapele nový život a udává jí jiný směr. Na Instagramu se o víkendu objevili záběry z prvního koncertu s novou zpěvačkou a z jejího hlasu, který v jistých pasážích připomíná Benningtona v ženském podání, mrazí.

Mike Shinoda, zakádající člen kapely, se rozpovídal pro server Blabbermouth v souvislosti s možným srovnáváním Emily a Chestera: „Všichni říkají věci jako Emily vstoupila do Chesterových bot a bla, bla, bla. Nemám rád takové fráze, protože ona sice zaplňuje místo ve vizuální sestavě kapely, ale také mám pocit, že Chester byl jediný svého druhu i Emily je také jediná svého druhu. Nezní mi podobně a a to se mi líbí. Nevím, jak to jinak vysvětlit. Ty písně znějí jinak, ale stále jako písně LINKIN PARK a to je prostě můj pocit.“

Podstatné je, že se kapela rozhodla pokračovat ve svém působení a potěšit tak své fanoušky svým velkým a očekávaným comebackem. V příštích měsících budou koncertovat pouze v USA a v následujících letech plánují koncertní šňůru po zbytku světa. Můžeme se tak těšit na novinky i staré hity v novém kabátu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz