Hlavní obsah
Umění a zábava

DiCaprio jedl syrové maso a Pattinson masturboval na pláce: Na co kývli herci kvůli vysněné roli?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: GettyImages

Herectví je bezpochyby vysněné povolání, o kterém sní spousta dívek i chlapců po celém světě. Opravdu je ale filmový svět tak pohodový a bezstarostný, jak to občas vypadá, když se člověk dívá na usměvavé celebrity procházející se po červeném koberci?

Článek

To, že herectví ve skutečnosti není žádnou procházkou růžovou zahradou (nebo červeným kobercem), by spousta slavných mohla vyprávět do nekonečna. Nejde jen o vysokou konkurenci a mnohokdy velmi náročný harmonogram. Kvůli vysněným rolím musejí herci často podstoupit dost šílené věci. A nejde jen o neustále hubnutí a přibírání na váze (Reneé Zellweger by mohla vyprávět) či jinou změnu vizáže. Jaké jsou tedy ty nejšílenější věcí, které musely podstoupit hollywoodské hvězdy pro své snové role?

Gary Oldman a otrava nikotinem

Foto: GettyImages

Gary Oldman

Ve filmu Nejtemnější hodina Gary Oldman coby Winston Churchill vykouřil pár premiérových oblíbených doutníků v hodnotě 20 tisíc dolarů. Jenže pan herec je nekuřák, a tak si tím způsobil otravu nikotinem a musel do nemocnice, kde strávil pár následujících dní. Později v rozhovoru pro média prohlásil, že bez doutníku člověk nemůže být Churchillem.

Leonardo DiCaprio a syrové maso

Foto: GettyImages

Leonardo DiCaprio

Když Leonardo DiCaprio hrál Hughe Glasse ve filmu Revenant: Zmrtvýchvstání, tak opravdu přespával mezi mrtvými zvířaty (aby neumrznul) a jedl syrové maso. Několikrát mu hrozilo podchlazení, herec ale veškerá blaha civilizace odmítal. A ano, na pojídání syrového masa bylo pro něj obzvláště morbidním ukolem, jelikož je Leo v běžném životě zarputilý vegetarián.

Will Smith a okovy

Foto: GettyImages

Will Smith

Během natáčení historického filmu Osvobození, kde Will Smith ztvárnil roli uprchlého otroka, se rozhodl, že chce na vlastní kůži pocítit veškerou brutalitu té doby. Trval na tom, aby mu dali skutečné okovy na ruce a kolem krku. Strávil v tom celý natáčecí den, což už samo o sobě je dost náročné. Jenže po dlouhém dnů rekvizitář najednou zjistil, že klíč od okov nefunguje. Takže se nakonec skutečně jednalo o osvobození Willa Smitha…

Robert Pattinson a masturbace

Foto: GettyImages

Robert Pattinson

Robert Pattinson ztvárnil světoznámého umělce Salvadora Dalího v životopisném dramatu Little Ashes. Film obsahuje jednu scénu, kde se hlavní hrdina… No, ehm, řekněme, že se věnuje sebeuspokojování. A režisér snímku trval na tom, že vše musí být skutečné. Takže Robert Pattinson vážně musel masturbovat před celým natáčecím štábem a režisér to utnul těsně, než herec dosáhl vrcholu.

Adrien Brody a asketismus

Foto: GettyImages

Adrien Brody

Kdo by neznal nejslavnější roli Adriena Brodyho ze snímku Pianista, za kterou dostal spoustu ocenění včetně Oskara? Když ztvárnil polského umělce Władysława Szpilmana, rozhodl se zříct se veškerého blahobytu a pohodlí - přespával ve své maringotce, kde neměl ani matraci a spal na podlaze, jedl minimálně, vypnul si telefon a téměř s nikým se nestýkal. Zhubl přes 13 kilogramů. Později přiznal, že mu chyběl blahobyt, civilizace i jeho blízcí, ale že ho tato zkušenost nesmírně zocelila. Dodal, že mu trvalo přes půl roku, než se dokázal plnohodnotně vrátit k normálnímu životu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Robert Pattinson
Will Smith

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz