Hlavní obsah
Umění a zábava

Mrtvým k tanci zahrála melody metalová parta Salieri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Miloš Zubr

SALIERI - Jen mrtví tančí

Středočeští Salieri představují videoklip k písni Jen mrtví tančí z alba Memento, které vyšlo v roce 2023.

Článek

Z tohoto důvodu naše redakce vyzpovídala vůdčího skladatele kapely a fenomenálního kytaristu Tomáše „Hansena“ Treichela!

Foto: Miloš Zubr

Tomáš Treichel

Tomáši, můžeš nám prozradit, jak vznikla skladba Jen mrtví tančí?

S myšlenkou na tuhle píseň jsem si pohrával už delší dobu, ale pořád se mi ji nedařilo dodělat! K dokončení přispěl až fakt, že byly potřeba dopsat ještě nějaké písně na chystané nové CD! Soukolí šedých buněk se roztočilo, jak by řekl Hercule Poirot a skladba byla na světě. Ovšem co se týče textu tak musím jaksi podotknout, že kdo viděl náš klip a líbil se mu, tak ať se raději příliš nevrtá v textu a nechává se unést vizuální podobou, kterou mu dal režisér, protože kdyby se mělo točit přesně to co jsem měl při psaní textu před očima, tak by se na to pravděpodobně asi nedalo dívat…. a to ani po 22 hodině ani od 18 let a kdo ví, jestli by to na někom nenechalo i trvalé následky!

Foto: Miloš Zubr

SALIERI - Jen mrtví tančí

Kdo přišel s námětem na klip?

Námět klipu jsme konzultovali hned na první schůzce s režisérem a  kameramanem Romanem Machancem. Roman přišel s určitou vizí, kterou jsme společně probrali a upravili tak, aby se klip dal zrealizovat. Vizuální zpracování příběhu je výtvor režiséra. Roman Machanec klip nejen režíroval, ale celý ho i natočil.

Foto: Miloš Zubr

SALIERI - Jen mrtví tančí

Jak a kde probíhalo natáčení klipu?

Natáčení videoklipu probíhalo ve dvou fázích. V první fázi se točily záběry kapely a komparzu v kostele v Rostoklatech u Českého Brodu. Ve druhé fázi už probíhalo natáčení hlavní dějové linie s našimi hrdiny, kteří své role sehráli naprosto perfektně. Role „nemrtvých“ skvěle ztvárnila taneční skupina B-different, která si na naši píseň připravila choreo, které je vidět v závěrečných pasážích videa.

Foto: Miloš Zubr

SALIERI - Jen mrtví tančí

Můžeš nám prozradit nějakou veselou historku z natáčení?

Takovou naší veselou příhodou z natáčení je prasknutí blány u snare bubínku. Po prvotním šoku se naštěstí jedna fanynka obětovala a dojela do Prahy pro náhradní blánu, abychom mohli zase pokračovat v natáčení. Věříme, že se náš bubeník ponaučil, a že už od teď bude mít po ruce vždy náhradní blánu.

Děkujeme za rozhovor a přejeme ať má klip co nejvyšší sledovanost.

Videoklip najdete ZDE

Salieri křtí album Memento v sobotu 27.4.2024. Místo konání je Sokolovna Nový Bydžov a podpořit je přijedou hradečtí hard&rolleři Manual a speed metalová úderka Rimortis z Poděbrad.

Foto: Miloš Zubr

SALIERI křtí album „Memento“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz