Hlavní obsah
Vtipy, koláže, karikatury

Velká Pardubická: Kde koně létají a diváci trnou!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mirek Vostrý

Velká Pardubická: Kde koně létají a diváci trnou!

Článek

Pokud jste někdy chtěli vidět koně s většími ambicemi než superhrdiny z filmů Marvel, nemusíte hledat dál - Velká Pardubická je ta správné místo. To je totiž dostih, kde si koně říkají: „Proč přeskočit plot. když můžu přeskočit celý trávník?“

Na této legendární události jsou ploty tak vysoké, že by je Batman použil jako tréninkový prostor. Mluvíme tu o překážkách, které by mohly mít vlastní poštovní směrovací číslo. Diváci občas nevědí, jestli přišli na dostihy, nebo na nějakou bizarní formu atletiky. A když koně přeskočí vodní příkop, je to jakoby sledovali obří závodníky v parkuru.

Proč by se člověk vypravil na Velkou Pardubickou?
1/ Po adrenalinu chtivé diváky: Každý skok je jak z filmu „Rychle a zběsile“, akorát s kopyty.
2/ Pro milovníky módy: Klobouky a obleky zde soutěží o vlastní Grand Prix elegance.
3/ Pro ty co milují nečekané: Vždycky je tu šance, že uvidíte nějakého koně, jak se rozhodne improvizovat a vymyslet si vlastní trasu.

Celkově je Velká Pardubická nejen testem dovedností a odvahy pro koně i jezdce, ale také skvělou příležitostí pro diváky zažít něco zcela jedinečného. Takže příště, až budete plánovat svůj výlet, vzpomeňte si na Velkou Pardubickou - kde koně létají a diváci trnou!

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz