Hlavní obsah
Názory a úvahy

O co vlastně ve válce na Ukrajině jde pohledem studenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

O co vlastně na Ukrajině jde. Nejde skutečně o „denacifikaci“ a „demilitarizaci“, jak tvrdí Kreml. Jde reálně o něco jiného. Jde o přírodní zdroje, ekonomické zájmy a mocensko-politickou sféru vlivu.

Článek

Na UKR nejde o „denacifikaci“ nebo „demilitarizaci“, to je všeobecně rozšířený fake news. fakticky jde o přírodní zdroje, ekonomické zájmy a mocensko-politickou sféru vlivu.

Tohle víme už od zinscenovaných jednáních v Ženevě. To byla mezinárodně sehraná fraška. O čem vypovídá, že NATO přistoupilo na vše kromě otázek týkajících se výhradně a jen jednotlivých členských zemí.

Ba i delegace ukrajinských Rusů jasně konstatovala, že nepotřebuje pomoc ani ochranu Ruské federace. O invazi podle nás bylo předem rozhodnuto, jen ale záleželo, kdy přijde a jakým způsobem. Leccos tomu nasvědčovalo už X týdnů, ba i měsíců předem.

Hlavně nám napověděl podzim 2021 a přelom roku 2021/22, když byly omezeny dodávky ropy a plynu do Evropské unie a když pak po cvičení se Rusové od hranic Ukrajiny údajně stáhli, ale satelity ukazovaly opak.

Ale o co Rusům nebo v podstatě Kremlu skutečně jde ? A jaká je skutečně role západního demokratického světa NATO a EU ?

Každopádně se shodneme že Rusko porušuje chartu OSN. Podle odborníků jde i o válečné zločiny a zločiny proti lidskosti a v tomto ohledu je důležité Ukrajinské republice pomoci.

Pro Ukrajinu jde ve válce na Ukrajině o existencionální záležitost a snahu zachovat si nezávislost, suverenitu a demokracii ve své vlastní zemi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám