Hlavní obsah
Názory a úvahy

OD Máj: Další selhání památkářů? Řešili jsme motýle a oni mezitím zprznili terasu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam Zprávy

Obrázek nové střechy vzbuzuje mnoho pochybností

Článek

Mezitím co jsme hejtili či naopak adorovali Černého motýle, dozrál na střeše obchodního domu Máj projekt, který vypadá jako vystřižený z filmů Tima Burtona. Psychedelicky barevné dětské hřiště hýřící živými barvami. V samém centru Prahy.

Člověka může napadnout, jak je něco takového v dnešní době možné. V době, kdy bývá problém získat od památkářů povolení na menší stavební úpravy.

Pokud v létě terasu se svými ratolestmi navštívíte, pustíte je na sluncem rozpálené skluzavky?

V létě vedro v zimě břečka

Jak podotýká má kamarádka Hanka P. „Co skluzavky, ale atesty na pěnové dopadové hmoty se dělají při 20° C. V létě to vždycky dost smrdí.“

Zdá se, že toto léto bude na terase OD Máj ve znamení smradu.

Barevné je to nejspíš proto, aby to bylo hezky viditelné ze satelitu a obchoďák tak přilákal zájem zvídavých turistů. Koneckonců o to přece provozovateli jde. Zaujmout a vydělat.

Nám ostatním zbývá přemýšlet, proč vedle zábradlí neumístí velkou trampolínu. Nejeden milovník ducha našeho města by ji jistě s chutí využil.

Anketa

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz