Hlavní obsah
Rodina a děti

Lidská existence v kostce. Být, či nebýt - to je oč tu běží..

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A opravdu je takové „terno“ narodit se? Opáčím ve chvíli, kdy se mě již znovu ptá má sestřenice, kdy už konečně hodlám založit rodinu..

Článek

Jistě, ona se svým manželem už dvě děti má a dle jejích slov, nevím co je opravdový život, dokud nemám dítě.

Jenže pokud na to pohlédnu mou optikou, nejsem si zcela jistá, že narodit se je nějaká extra výhra. Život se skládá především z každodenních problémů, stresu, různých výzev a ne vždy zrovna příjemných situací. A těch několik šťastných momentů, kterých je opravdu málo, dle mého názoru jednoduše nedokáže vyvážit zdravotní, rodinné, partnerské a pracovní peripetie a finanční problémy. Doopravdy - během 33 let, co jsem na světě, jsem nepřišla na to, co je na životě tak skvělého. Člověk se po narození během prvních let učí mluvit, chodit, číst, psát a počítat. Zhruba do 20 až 25 let se vzdělává. Pak se zapojí do pracovního procesu, během kterého odevzdává nemalé daně cca 40 let, načež se začnou hlásit všelijaké zdravotní potíže a neduhy. A po 70.roce života, kdy už rodiče, prarodiče i většina příbuzných, kamarádů a přátel zemřela a člověk je již víceméně jen osamocen a odkopnut na druhou kolej, začíná chřadnout a zapomínat vše, co se během předchozích let naučil a prožil, v lepším případě dožívá doma, ve známém prostředí, v horším případě v nemocnici nebo v některém z hospiců.

Takže se ptám - jaký smysl má tento krysí závod..? Kdybych tehdy měla tu možnost rozhodnout se, zda se narodit či nikoliv, osobně bych se raději rozhodla pro neexistenci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám