Hlavní obsah

Mobilní telefon není osobní vozidlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Ohledně elektromobility nejednou zaznělo, že nejen mobilní telefony doznaly famózního pokroku, tak proč by se podobně nehnul progres pokrok i tady. Asi nejde všechno posuzovat stejně.

Článek

Mobilní telefony za posledních několik desítek let zaznamenaly bouřlivý vývoj, mám dojem u elektromobilů jsme podobně skokový vývoj neviděli, a přijde mi, že elektromobil ohledně dalšího zlepšení buší do brány s názvem Fyzikální zákony.

Hmotnost mobilů v našich kapsách je taková jaká je, a ani ji nějak zvláště nevnímáme. Kdyby mobil v naší kapse vážil o polovinu více, tak by to nejspíš pro většinu z nás nebyla událost hodna za povšimnutí.

Jestli naše vozidlo bude nuceně vážit 200 nebo 300 kilo více, tak to budeme vnímat při samotné jízdě, brzdné dráze nebo i návštěvě kmene bytelného stromu, kdy nás bude provázet kinetická energie většího rozměru. A taky nosné prvky vozidla potažmo pneumatiky budou vzdorovat větším tlakům.

Takže, praktičnost pro život každodenní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám