Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Pravidlo padesáti procent aneb jak dát vzniknout romantickému vztahu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: MP

AI obrázek od Nightcafé: love among two young people

Romantické vztahy vznikají velmi rozmanitými a často i originálními způsoby, určitě jste už od starších a vrstevníků pár krásných historek slyšeli.

Článek

Co ale dělat, když vám se to nedaří? Můžete doufat v podobnou náhodu, anebo vzít osud tak trochu do svých rukou. Tento článek je věnován především mladým mužům, kteří mají pocit, že romantická láska je obchází obloukem.

Řekl bych, že většina vztahů vzniká z kamarádství. Ne tak, že jste předtím dlouhé roky byli nejlepší kamarádi, a potom se do sebe zamilovali. Spíš se seznámíte přes společné přátele, zálibu nebo třeba událost, a po pár setkáních začnete k druhému pociťovat lásku.

Jestli se dostanete do tohoto bodu, vyjádřete to. Je třeba si uvědomit, že ten konkrétní romantický vztah s tou konkrétní dívkou, může zahrnovat jen vás dva. Proto to ona musí slyšet z vašich úst, a zároveň ona musí být ta, která to ví jako první ze všech.

Jak to provést? Rozhodně je důležité zachovat její soukromí. Takže využijte chvíli, kdy jste spolu sami, anebo jí napište, že byste se potřebovali na chvilku sejít. Když schůzka vyjde, tak je ideální říci jednoduše to, co cítíte. Že je super, sympatická a chcete ji pozvat ven.

Nyní přichází hlavní myšlenka článku. I když toto všechno bravurně zvládnete a jste šťastní, že vaše kamarádka pozvání na rande s rozzářeným úsměvem přijala, zdaleka to nemáte jisté. Může se stát, že dívka bude otálet, a to z různých důvodů. Například bude potřebovat víc času na to, aby se vyrovnala se svými bolestmi, které si nese z minulosti. Anebo vás bude chtít víc poznat, zkrátka otestovat, jací jste.

Nyní je potřeba zachovat chladnou hlavu a řídit se pravidlem, které jsem pojmenoval Pravidlo padesáti procent. Je zásadní si v hlavě stanovit pravděpodobnost 50 %, že s touto dívkou budete chodit. Proč zrovna 50 %? Jednoduše, je to dost velká šance na to, abyste se o ni ucházeli, ale ne natolik, abyste riskovali, že si zlomíte srdce.

Má to další výhody, například nepřepálíte začátek. Pravidlem padesáti procent si totiž člověk připouští jen dva (stejně pravděpodobné) scénáře. Buď z toho vzejde romantický vztah, anebo kamarádství. A obě varianty jsou vlastně fajn. Díky tomu budete k dívce přistupovat přirozeněji a méně horlivěji, a pravděpodobně si ji tím spíše získáte. A i když to nevyjde, tak tu nepříjemnou chvilku zvládnete, a na oplátku získáte cennou kamarádku.

Na závěr je nutné si uvědomit, že i další případné pokusy budou stále na padesát procent. Každá dívka je originální a i vy se časem vyvíjíte, o to víc jedinečný je každý mezilidský vztah.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám