Hlavní obsah
Cestování

Hradec Králové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: My Trips

Hlavní nádraží v Hradci Králové

Prohlídka města Hradce Králové

Článek

V Hradci jsem už také byla vícekrát v životě, takže to není jen z jednoho dne, ani nevím jestli by se to vše dalo stihnout a samozřejmě je spousta dalších míst, které jsem neobjevila, nebo ještě nestihla navštívit.

Vlakové a autobusové nádraží je kousek od sebe a spojení je zdarma MHD. U Autobusového nádraží se nachází Lidl. Kousek od vlakového nádraží se nachází OC Aupark. Před vlakovým nadražím je jídelna KK rest, kde dělají dobré jídlo. Kousek za vlakovým nádražím se nachází Slukovy sady, kde je dětské hřiště.

Obří akvárium

Je zde obří akvárium se spoustou rybiček. Vstupné stojí 150 Kč. Je zde i malá kavárna. Vedle obřího akvária se nachází Přírodovědné centrum Hradec Králové ve škole Zš Bezručovy. Jestli to stojí za návštěvu netuším. Podle mě stačí jednou.

Bílá Věž

Nachází se na náměstí Jana Pavla II. a vstup stojí 80 Kč. Po cestě je několik obrazovek se základními informacemi. Výhled z věže je relativně fajn. Není tam žádná síť ani nic podobného, jen zábradlí. Na věži je taky několik dalekohledů za 10 Kč na 2 minuty. V prostorách věže se taky ukrývá skleněná kopie Bílé věže. Samozřejmě stojí za prohlídku celé náměstí i s kostelem sv. Ducha, ale i Velké náměstí s Morovým sloupem a kostelem nanebevzetí P. Marie a schody Bono Publico a terasy.

Muzeum Východních Čech

Určitě stojí za návštěvu i místní muzeum jen je potřeba si vybrat termín, kdy tam zrovna bude výstava, která vás zaujme. Já zde byla na vánočních ozdobách. Vstupné je za 150 Kč.

Nakupovaní

V Hradci se nachází OC Futurum, kde jsou základní obchody - Tesco, F&F, Rock Point, a mnoho dalších krámků. Dále se za Hradcem nachází obchodní zóna Březhrad, kde je další Tesco, ale například i Decathlon a mnoho dalších krámků.

Moje fotky z Hradce Králové naleznete zde : https://eu.zonerama.com/KamV/Album/11288000

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám