Hlavní obsah
Umění a zábava

Absolutní televizní dno: Háma se Sokolem to už přepískli. Jejich pořad byl plný střílení a mrtvol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: SimcaCZE / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Ondřej Sokol

Máme za sebou oslavy konce roku 2023 a s nimi i bohatý televizní program, který je doprovázel. Jenže na televizní stanici Nova se tak trochu nevydařil. Byla to bída a utrpení. To už snad ani nemá cenu se na televizi dívat.

Článek

Televizní program na Nově začal na Silvestra po osmé hodině silvestrovským speciálním dílem pořadu Na lovu. To byla celkem zábava, protože tam byli zajímaví a milí hosté. Leoš Mareš ukázal, že je inteligentnější, než si mnozí myslí, Monika Absolonová si dělala legraci sama ze sebe, Osmany Laffita předvedl svoji lámanou češtinu a Vojtěch Dyk naprosto exceloval svými vědomostmi. V pořadu se ukázali všichni lovci, navíc v netradičním kostýmech, takže o zábavu opravdu nebyla nouze.

Jenže tento silvestrovský speciál byl následován střihovým pořadem z vybraných vystoupení pořadu Tvoje tvář má známý hlas. Vybraná vystoupení z dřívějších řad byla doplněna novými scénkami, kde hráli hlavní roli Sokol a Háma. Sledovali jsme dva paralelní příběhy. Prvním bylo uvíznutí Sokola a Hámy, kteří ztvárňovali sami sebe, v porouchaném výtahu. Z výtahu se je snažilo dostat mnoho známých osobností. Jenže to tak trochu postrádalo smysl. Opilá Monika Absolonová v jedné ze scének nutila Aleše Hámu, aby se jí omluvil za všechno, co jí v životě provedl. To bylo až krajně nemístné. Ukázala se dokonce i Jiřina Bohdalová, která sice ukázala svůj herecký um, ale v trapné scénce to nebylo k ničemu. Ústa diváků se prostě nerozesmála.

Další linkou byl příběh dvou agentů, kteří sháněli náhradu za Sokola a Hámu, kteří uvízli ve zmiňovaném výtahu. Snažili se najít někoho, kdo by skvěle odmoderoval silvestrovský zábavný pořad. Jenže v rolích těchto dvou agentů vystupoval opět Sokol s Hámou. Tentokrát však byli namaskovaní. A právě tohle byl vrchol trapnosti a absolutní televizní dno. Vzhledem k nedávné situaci na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy je až s podivem, že televize Nova tento pořad nestáhla, protože v mnoha pasážích divákům hrůzné činy spáchané krátce před Vánocemi připomněl.

Jan Kraus moderování silvestrovského pořadu ve scénkách odmítl tak, že po dvojici agentů začal z okna svého domu střílet. Pálil po nich jednu ránu za druhou. To byla opravdu nemístná legrace. Terezu Kostkovou, která moderování fiktivního pořadu přijala, zase zabila seriálová kulisa. Dalším osloveným byl Honza Dědek, který však po pádu ze schodů zůstal nehybně ležet pod schodištěm. Špatně dopadl i Libor Bouček, který dostal přímý zásah vrhacím nožem. Ve scénkách došlo i na pohřbívání mrtvoly.

Je jistě pochopitelné, že televize Nova měla tento střihový program proložený scénkami připravený dopředu. Dramaturgie se však mohla zamyslet nad tím, že není vůbec vhodné, aby se pořad s takovou tematikou na Silvestra vysílal. Ještě tak krátce po tragických událostech. Herci samotní za to nemohou. Nikdo přece nemohl vědět, co se stane. O to víc nám zůstal rozum stát nad lhostejností této televizní stanice, která pořad s takto lacinou zábavou nestáhla bez ohledu na okolnosti.

Zpracováno na základě:

Sledování pořadu „Na lovu: Silvestrovský speciál“ (vysíláno dne 31.12.2023)

Sledování pořadu „Tvoje tvář má známý hlas: Noc plná hvězd“ (vysíláno dne 31.12.2023)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz