Hlavní obsah
Lidé a společnost

Anife Vyskočilová se do Česka dostala omylem. Vystoupila z autobusu dřív, než měla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Anife Vyskočilová

Anife Vyskočilovou a její temperament asi není potřeba představovat. Kamkoli totiž přijde, tam je jí plno. Do Česka se ale tato tanečnice dostala úplnou náhodou. Našla tu ale lásku a dnes vyučuje tance.

Článek

Anife Vyskočilová se narodila v roce 1974 v Bulharsku, avšak její kořeny sahají až do Turecka. V době dávno minulé totiž Bulharsko patřilo do Osmanské říše. Předci Anife tak sice byli osmanští Turkové, ale usadili se v západní části území jejich státu.

Přestože profesí Anife byl dlouhá léta orientální tanec, který i vyučuje, vystudovala původně biotechnologii. Když se v roce 1995 dostala do Česka, našla si tu partnera. Jejím mužem se stal známý herec Ivan Vyskočil. Manželství jim vydrželo deset let, pak bylo rozvedeno.

Zajímavý je ale příběh o příjezdu do Česka. Stejně jako celá její rodina měla tanečnice v plánu se usadit v Německu. Jenže, když autobus, kterým přejížděla přes Československou republiku, zastavil, Anife si myslela, že už je na místě. Z autobusu tedy vystoupila a teprve později zjistila, že udělala chybu a měla jet ještě dál. Osud to ale zařídil tak, že Anife už za svou rodinou do Německa nedorazila a zůstala v Česku.

Anife pochází z osmi sourozenců a ještě před příjezdem do Čech se jí v roce 1991 narodil syn Hari Hassan, dnes používá jméno Hari Hassan Vyskočil. Podle roků narození matky a syna je jasné, že Anife měla svého syna velmi brzo. Když porodila, bylo jí pouhých 17 let. Z Hariho Hassana vyrostl pohledný a pracovitý muž, na kterého může být jeho matka právem pyšná.

Poté, co v roce 1993 dokončila školu, účastnila se Anife oblastního kola bulharské soutěže krásy. Soutěž sice vyhrála, ale byla diskvalifikovaná, protože se zjistilo, že už má syna. Pravidla soutěže účast takových dívek zakazují.

V roce 1999 se Vyskočilová poprvé ocitla na jevišti a založila školu orientálního tance. Dlouhé roky pak Anife hrála v divadle Metro, dnes je její domovskou scénou divadlo U Hasičů. Spolupracuje s řadou nadací a věnuje se charitativní práci. Na charitu věnovala i kompletní výtěžek z prodeje atypického kalendáře, který sama nafotila.

Anife se za svůj život stala tváří mnoha reklamních kampaní, působila jako delegátka a tlumočnice z českého jazyka do tureckého a naopak. V roce 2015 začala psát svou první knihu o jídle, cestování a lidech.

Přestože na první pohled může Anife působit prostořece, nejraději by totiž pořád mluvila, potvrdila si, že je na tom i dobře se svojí inteligencí. V roce 2004 se zúčastnila Testu národa a vyšla jako žena s nadprůměrně vysokým IQ. Svými výsledky pokořila hranici 140.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Anife Vyskočilová

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz