Hlavní obsah
Umění a zábava

Big Brother se po letech vrací na obrazovky. Budou padat pokuty? Vítěz první řady skončil na mizině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wojtek Paczes / Creative Commons / pexels.com

Big Brother byl jednou z prvních reality show v Česku, která se odehrávala za zamčenými dveřmi vily, kde spolu měli koexistoval určití lidé po mnoho týdnů. Postupným vyřazováním pak vzešel vítěz, který si odnesl pohádkovou odměnu.

Článek

Reality show Big Brother byla u nás poprvé uvedena v roce 2005 na televizi Nova. Jenže s úspěchem se nesetkala. Měla tu smůlu, že o pár týdnů dříve se na konkurenční stanici Prima začala vysílat obdobná reality show na stejném principu s názvem VyVolení. Lidé se tak začali dívat na VyVolené, na jejíž osazenstvo si v dosud neznámém formátu pořadu rychle zvykli. Big Brother tak věhlasu a sledovanosti VyVolených nikdy nedosáhl.

Pořad navíc provázely skandály. Například se na jednoho ze soutěžících provalilo, že se živil jako pornoherec. Televize Nova navíc od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání za reality show dostala několik pokut v celkové výši přes 40 milionů korun. Podle Rady byly i v dílech vysílaných před 22. hodinou večerní uveřejňovány záběry, které mohly ohrozit mravní a morální vývoj dítěte. Šlo zejména o agresivní chování, verbální vulgaritu, jednání pod vlivem alkoholu a sexualitu. Televize se tak rozhodla reality show pro druhou řadu již neobnovit.

VyVoleným se ale dařilo dál. Televize Prima odvysílala hned tři řady této show v letech 2005 až 2007 a v roce 2013 se s Vyvolenými ještě jednou vrátila čtvrtou řadou. Po Big Brotheru jako by se slehla zem. Nyní ale bylo oznámeno, že ještě letos v listopadu uvidíme na obrazovkách této televize reality show Big Brother v připravované česko-slovenské verzi.

Znovu se tak sejde skupina odvážlivců, kteří se na několik měsíců nechají zavřít do vily plné kamer a budou se snažit zůstat v ní až do konce, aby si domů odnesli milionovou výhru, konkrétně půjde o dva a půl milionu korun. Pořad se bude vysílat každý den po celou dobu soutěže až do finálového večera. Má tato reality show znovu šanci na úspěch, nebo půjde zase o další propadák?

Historicky první řadu soutěže Big Brother u nás vyhrál David Šín, kterému nikdo neřekl jinak než Shrek. Ten za své vítězství v soutěži dostal ale mnohem vyšší částku, než o jakou budou soutěžící soutěžit letos. Odnesl si totiž 10 milionů korun. Za tyto peníze začal David Šín podnikat. Živil se prodejem přírodního kamene, provozoval hospodu a kavárnu. Nakupoval si ale i drahá auta a motorky, podle všeho sponzoroval i svou tehdejší partnerku, taktéž účastnici soutěže, Lenu Záhorskou. Po pěti letech zůstal na mizině. Peníze mu žádné nezbyly a partnerka ho opustila. I takto může někdy dopadnout skutečný příběh o pohádkové výhře.

Těmto neskutečně vysokým výhrám však už dávno odzvonilo. Přesto se však několik odvážlivců za pár dnů nechá zavřít do vily a bude se snažit získat svých vytoužených dva a půl milionu korun. Snad s nimi výherce této řady naloží rozvážněji. Pokud se televize poučila z první řady, nemusely by letos padat ani pokuty od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz