Hlavní obsah
Lidé a společnost

Britney Spears: 13 let byla zbavena svéprávnosti, teď zveřejňuje nahé fotky a tančí u tyče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Marcen27 / Wikipedia Commons / CC BY 2.0

Na konci 90. let se na světové popové scéně vynořila hvězda tak zářivá, že by jí to každý mohl závidět. Jenže život, který následoval, už by nechtěl zažít nikdo z nás. Z kdysi milované zpěvačky je dnes troska.

Článek

Britney Spears se narodila v roce 1981 v americkém státě Mississippi. Její život začal jako pohádka. Už jako malá vystupovala v dětské show, kde si producenti všimli jejího talentu. Dostala nabídku, která se prostě nedala odmítnout. Již v patnácti letech se tak započala její sólová pěvecká dráha. Píseň s názvem Baby One More Time se stala světovým megahitem a z Britney Spears udělala hvězdu světového formátu ze dne na den.

Její kariéra začínala vypadala nanejvýš slibně. Partnerem jí v té době byl známý zpěvák Justin Timberlake. Až s rozpadem jejich vztahu v roce 2002 začala Britney Spears pomalu klesat na dno. Důvodem rozchodu byla podle Justina Timberlaka neustálá nevěra ze strany zpěvačky, Britney Spears ale nedávno světu sdělila, že ji zpěvák v době jejich vztahu donutil jít na potrat a že to na ni zanechalo psychické následky.

A následoval další vztah s Kevinem Federlinem, který byl velmi intenzivní a jednání páru bylo velmi impulzivní. Vzali se, měli dvě děti a rozvedli se měsíc po narození toho druhého. Tentokrát byla na vině nevěra ze strany manžela. Britney Spears i tak jejich rozchod snášela velmi špatně, navíc na ni byl v té době vyvíjen enormní tlak ze strany médií. Začala mít problémy s nadměrnou konzumací alkoholu. Nikdo ale netušil, že to dospěje až k tomu, že si Britney Spears v roce 2007 před zraky celého světa oholí své nádherné vlasy.

Následoval boj o děti, které měla zpěvačka právě s Kevinem Federlinem. Soud je však svěřil do péče otce. Když jí je pak Federlin nedovolil vídat, pokusila se Britney o sebevraždu předávkováním léky. Dokonce napsala dopis na rozloučenou. Několik psychických kolapsů ji nakonec úplně zničilo. Soud ji pak na základě těchto pokusů o sebevraždu poslal na léčení do psychiatrické léčebny.

V léčebně se ale Britney znovu pokusila si vzít život. A právě v tu chvíli přejímá iniciativu její otec. Nechává Britney Spears za pokus o sebevraždu zbavit svéprávnosti a stává se jejím opatrovníkem. Britney s opatrovnictvím sice souhlasí, ale nechce, aby jejím opatrovníkem byl právě její otec.

Jamie Spears je rázem neskutečně bohatý a může o Britney rozhodovat úplně ve všem. Může domlouvat její kontrakty, nahrávání alb, konání koncertů. Zpěvačka se musí jeho vůli zcela podrobit. Britney to ale s pokorou přijímá a vrací se do práce. Během následujících let má napilno, pořádá jeden koncert za druhým a fanoušci se radují z toho, že je jejich idol zpět a ve skvělé formě. V roce 2019 však Britney svou kariéru přerušila na neurčito. Důvodem měla být péče o jejího nemocného otce, jenže toto tvrzení se ukázalo jako lež. Britney později uvedla věc na pravou míru. Oznámila světu, že odmítá pracovat do doby, dokud ji otec bude řídit. Netrvalo to dlouho a Jamie Spears v roce 2021 vyplnil dokumenty, kterými požádal soud o zrušení opatrovnictví. Ještě tentýž rok jí byla vrácena vytoužená svéprávnost.

Britney žila poslední roky se svým o 13 let mladším osobním trenérem, avšak ani tento vztah nedokázal zvládnout mediální rozruch, který se v posledních měsících kolem Britney stupňuje. Tentokrát si za něj ale Britney může sama. Od doby, co se vrátila na sociální sítě, plní je poněkud zvláštním obsahem. Jedná se zejména o její nahé fotografie, kde má své intimní partie zakryty pouze emotikony. Zveřejnila dokonce video, na němž ukazuje velmi zvláštní kreace s noži, kterými je podle tvrzení svého okolí doslova posedlá, nebo vyzývavý tanec u tyče. Bývalý manžel Kevin Federline a její syn ji společně obvinili z toho, že znovu užívá drogy.

O psychické zdraví Britney Spears mají strach tisíce jejich fanoušků, kteří doufají, že se z toho i tentokrát dokáže zpěvačka dostat a vrátit se na vrchol.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Kevin Federline
Justin Timberlake
Jamie Spears

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz