Hlavní obsah
Umění a zábava

Bruce Springsteen se po 12 letech vrací do Prahy. Chceme na něj jít, ale máme strach z Letňan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff / Wikipedia Commons / volné dílo

Když Českou republiku oblétla zpráva, že se Bruce Springsteen po dvanácti letech vrací do Prahy, nejedno srdce fanouška této světové megahvězdy zaplesalo. Bude to zážitek, na který nikdy nezapomeneme.

Článek

Bruce Springsteen se 28. května 2024 vrátí do Prahy do dlouhých dvanácti letech čekání. I ve svých 74 letech podává na jevišti excelentní výkony a jeho koncerty jsou dlouhé přes tři hodiny. Ať na jeho koncertě sedíte na tribunách nebo stojíte u pódia, užijete si každou skladbu, kterou tento mistr svého oboru na pódiu předvádí.

Na koncert se určitě taky vydáme, ale máme strach z místa, kde se akce uskuteční. Kdyby byl koncert v O2 areně nebo v bývalém stadionu Eden, bylo by vše perfektní. Tato místa mají totiž vše perfektně zvládnuta a prakticky odkudkoli si tento zážitek řádně vychutnáte. Jenže Bruce Springsteen vystoupí na letišti v pražských Letňanech.

Je to logické. O jeho koncert bude obrovský zájem. Je to jediné jeho vystoupení ve střední Evropě, proto se ho budou chtít zúčastnit i fanoušci z okolních zemí. No a vzhledem k tomu, že to bude jediný koncert, nenajdete v Česku funkční místo, které by pojmulo více návštěvníků, než právě letiště v Letňanech.

Jenže s letištěm Letňanech máme špatné zkušenosti. Zúčastnili jsme se tam v roce 2019 koncertu Eda Sheerana. Byla to skvělá akce a zpěvák jako takový nezklamal, ale ozvučení a celková akustika koncertu byla tragická. Zpěvákovi nebylo skoro rozumět, hudba byla oproti jeho hlasu mnohem silnější a on sám se v ní někdy ztrácel. A to jsme měli prakticky ty nejlepší vstupenky, ze kterých jsme očekávali skvělou show. Jenže i tribuny byly špatně rozmístěny do boků tak, že z nich na plátno nebylo prakticky vidět. Pohled na samotného zpěváka prakticky žádný.

Z koncertu jsme pak odcházeli velmi zklamaní, ač to nebyla zpěvákova vina. A stejnou obavu máme právě u koncertu Bruce Springsteena. Půjde opět o venkovní akci, kde je správné ozvučení složitější než v krytých nebo částečně krytých halách či arénách. Poměrně velký prostor pro stojící diváky a tribuny velmi daleko od pódia na místě, kde se zvuk špatně nese, není zrovna žádná výhra.

Bruce Springsteen v Praze koncertoval naposledy v roce 2012 v pražském Edenu. Koncert byl jedinečným zážitkem, na který se nezapomíná, zážitkem, který chcete zažít znovu. Jen málo dnešních celebrit dokáže navodit na svém koncertu takovou atmosféru jako právě Bruce Springsteen. Svými písněmi a projevem vás naprosto vtáhne a vy se necítíte jako na megakoncertu hudební hvězdy, ale jako na komorním koncertu skvělého zpěváka jen pro pár přátel.

Na koncert tak půjdeme i přes tyto naše obavy, protože tak jedinečnou příležitost si nemůžeme nechat ujít. Bruce Springsteen je jedna z největších hudebních hvězd, která září už desítky let. Snad to tentokrát bude na místě lépe zvládnuté a zajištěné a opět to bude zážitek, který nám zůstane na dlouhá léta tak jako před 12 lety.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Ed Sheeran
Ozvučení

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz