Hlavní obsah
Lidé a společnost

Chuck Norris: Muž, o kterém koluje nejvíc vtipů na světě, se v 83 letech vrací jako akční hrdina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Cpl. Lynn Murillo / Wikipedia Commons / volné dílo

Chuck Norris pověsil svou filmovou kariéru na hřebík v roce 2005. Od té doby se ve filmu objevil jen jednou. Nyní se vrací v připravované akčním filmu a chce se opět stát akčním hrdinou.

Článek

Chuck Norris se narodil v roce 1940 v americké Oklahomě. Jeho otec patřil k čerokíjskému indiánskému kmeni a jeho matka byla Irka. Největší slávu zažil jako hrdina akčních filmů a seriálů, byl ale také mistrem bojových umění a moderátorem teleshoppingových reklamních relací. Lidé v Česku ho mají nejvíce spojeného s rolí Cordella Walkera z amerického seriálu Walker, Texas Ranger, kde ztvárnil hlavní roli texaského rangera v devíti řadách seriálu s celkovým počtem 203 epizod.

Seriál se natáčel nepřetržitě od roku 1993 až do roku 2001. Cordell Walker v podání Chucka Norrise se pak ještě jednou v roce 2005 vrátil ve filmu, kterým se Chuck Norris ve svých 65 letech rozloučil s filmovým a seriálových světem.

O Chucku Norrisovi existuje na světě tisíce vtipů, které jsou všechny postavené na stejném principu. Dělají s Chucka Norrise legendu, která docílí všeho, co si zamane, a nic pro něj není nemožné, přestože se mnohdy jedná o pozoruhodné bizarnosti. Chuck Norris bral vždy tyto vtipy s nadhledem, dokonce si dokázal dělat legraci i sám za sebe. V roce 2010 natočil v Česku sérii reklam na mobilního operátora. Autoři reklamy zde využili zvukové podobnosti českého slovesa v určitém tvaru bruslí s filmovým a bojovým sokem Chucka Norrise, jenž nese jméno Bruce Lee.

Rok 2005 ale neznamenal definitivní konec Norrisovy kariéry. V roce 2012 ve svých 72 letech se ještě jednou vrátil. Tentokrát ve filmu Expendables: Postradatelní 2 po boku takových herců jako Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jet Li, Jean-Claude van Damme, Dolph Lundgren nebo Bruce Willis. A tenkrát už to skutečně vypadalo jako definitivní konec jeho kariéry. Jenže by to nebyl ten Chuck Norris, o kterém se vypráví ty bizarní vtipy, aby opět nepřekvapil.

Chuck Norris se totiž v příštím roce hodlá vrátit na filmová plátna. Nový film ponese jméno Agent Recon a Norris by si v tomto vojenském sci-fi dramatu měl zahrát velitele tajných jednotek. Prověřovat se budou podezření ohledně experimentů s mimozemskými technologiemi. Chuckův syn Dakota se na filmu podílí jako choreograf akčních scén. Tyto choreografie tak vytvářel i pro svého otce.

Chuck Norris je již sice v pokročilém věku, ale rozhodně na něj nevypadá. I když je mu více jak 80 let, je stále vitální a udržuje se ve formě. Jeho poslední filmové počiny však byly kvalitativně velmi špatné, proto se nedá očekávat, že by tomu v tomto případě bylo jinak. V každém případě zaslouží Chuck Norris obdiv za to, že se v takto pokročilém věku pouští do natáčení akčního filmu, kde bude opět předvádět své milované bojové umění. Možná na vtipech, které o Chucku Norrisovi kolují, bude skutečně něco pravdy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Chuck Norris

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz