Hlavní obsah
Hry

Dokážete najít chybějící číslo do 60 vteřin? Zvládnou to pouze ti nejchytřejší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Rdne Stock Projekt / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Matematické hádanky mají Češi zkrátka v oblibě. Některé se dají vyřešit takřka na první pohled, u některých nám to ale leckdy sebere mnoho času. Na naši hádanku máte přesně 60 vteřin.

Článek

Kouzlo čísel fascinovalo lidstvo už od starověku. A přesto, že matematika není ve škole zrovna oblíbeným předmětem, matematické hádanky prostě milujeme. Dokážou nám totiž hodně napovědět o naší inteligenci a říci nám, jak na tom s naším IQ jsme. Tento test vypadá na první pohled jednoduše, ale už to, že na nalezení správného čísla má ten, kdo si chce test vyzkoušet, 60 vteřin, svědčí o tom, že to zase tak jednoduché nebude. Správně odpovědět v tomto časovém limitu zvládnou jen ti nejchytřejší.

Princip je je jednoduchý. Stačí se zadívat na obrázek, na kterém je geometrický útvar složený ze čtvercových políček. V každém políčku je pak uvedeno konkrétní číslo, které souvisí s těmi ostatními. Na jednom políčku se nachází otazník. Úkolem tedy je zjistit, jaké číslo se má nacházet na otazníkovém poli. Zvládnete to uhodnout během minuty?

Foto: Naturally / vlastní tvorba

Tak jednoduché to zase není, že? Pokud máte nějaké tipy, tak si níže můžete zkontrolovat, zda byla vaše odpověď správná. Princip je ale naprosto jednoduchý. Na obrázku níže vidíte vždy diagonálně zleva doprava sousedící čísla, číslo, které se nachází diagonálně vlevo dole od jejich bodu dotyku je vždy jejich součtem. Správná odpověď je tak 7.

Foto: Naturally / vlastní tvorba

Pokud jste skutečně zvládli odpovědět na tuto otázku správně do 60 vteřin, patříte mezi ty nejchytřejší. Pokud vám to trvalo déle, ale zvládli jste to, pak si také zasloužíte pochvalu. Když vám to ale nevyšlo, nezoufejte. Nebylo to nic jednoduchého a můžete uspět zase příště.

Zpracováno na principu matematické hádanky dostupné na Pinterest.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz