Hlavní obsah
Umění a zábava

Emma Smetana neumí hrát ani zpívat a už i při moderování ukázala, že neumí ani počítat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Nosek (NoJin) / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Nedávno vtrhl na obrazovky dlouho očekávaný seriál Eliška a Damián, který můžeme označit jako jeden z nejhorších českých seriálů všech dob. Zásluhu na tom má především Emma Smetana, která nemá herecké vlohy. Věděli jste ale, že neumí ani počítat?

Článek

Eliška a Damián, vlajková loď Primy, která klesá ke dnu od prvního momentu, kdy vyplula. Seriál se potýká s kýčovitostí, nevěrohodností a zejména s hereckým antitalentem Emmy Smetana. Ta v seriálu dokázala, že opravdu není herečkou. Tak čím vlastně Emma Smetana je?

Víme, že zpěvačkou také není. Snaží se sice produkovat hudební videoklipy a pořádat koncerty spolu se svým manželem Jordanem Hajem. Jenže na takové koncerty se lidi zrovna nehrnou. Třešničkou na dortu je pak společná prosba páru na sociálních sítích, kde prosí své sledující, aby si na jejich koncert koupili vstupenky, protože se neprodalo skoro nic.

Kdysi ale bývala Emma Smetana reportérkou televize Nova, později pak moderátorkou rozhovorů na DVTV. Tam nám mnohokrát ukázala své znalosti cizích jazyků. Možná by z ní byla dobrá překladatelka. S tím by se určitě uchytila. Zejména ve Francii. Vždyť si vzpomeňte na její nezapomenutelné foto, když si udělala selfie v Paříži. Jako pozadí jí posloužila hořící katedrála Notre Dame.

Nyní internetem a sociálními sítěmi koluje virální video ze zmiňovaného propadáku, kde se drsná Emma Smetana bije z muži. Jenže souboj působí spíše komicky. Celá scéna tak znemožnila nejen seriál, ale i samotnou Emmu. To ale ovšem není poprvé. Kdysi totiž Emma Smetana vedla rozhovor na DVTV a v něm ukázala, že nemá vlohy ani na matematiku. Počty jí asi opravdu nic neříkají.

V rozhovoru s biologem Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy Davidem Štorchem se Emma Smetana uchýlila k odvážnému kroku. Oponuje tomuto biologovi, který tvrdí, že hmyz s největší pravděpodobností nikdy nevyhyne úplně. Ona má ale ve svých poznámkách uvedeno, že každý rok ubývá na planetě 2,5 % hmyzu. Tuto číslovku Emma Smetana ani neumí přečíst a interpretuje ji jako dvě až půl procenta. K tomu dodává, že pokud každý rok vymře 2,5 % hmyzu, pak za 100 let tady nebude žádný hmyz. Už tady ukazuje, že v matematice nevyniká. Každý člověk, který má alespoň základní matematický přehled, by na jejím místě volil 50 let, ale pokud si Emma Smetana myslí, že celek je 200 %, pak je to v pořádku.

To ale není to hlavní. Emma Smetana totiž ani nepochopila, co to znamená, že každý rok ubývá na planetě 2,5 % procenta hmyzu. Neznamená to, že za 50 let tady nebude žádný hmyz. Znamená to, že každý rok ubyde tento počet procet z nového základu pro daný rok. Toto tvrzení tak nikdy nesměřuje k nule. Je pouze vyjádřením exponenciálního úbytku hmyzu na naší planetě. To se jí biolog snaží vysvětlit, ale marně.

Emma Smetana mu znovu oponuje tím, že geniální matematik by to určitě dokázal spočítat. Tak jako tak to podle ní vede k nule. Když se jí to snaží David Štorch vysvětlit znovu, Emma Smetana se na něj jen usmívá a vůbec nechápe, co říká. Nakonec to ukončí tím, že se s ním ohledně čísel nebude přít, a přejdou k jiné věci. Tento trapas se odehraje již v prvních třech minutách záznamu části rozhovoru uveřejněného na platformě Youtube.

Tak v čem spočívá to kouzlo mediálně známé a propírané Emmy Smetana? Hraní je u ní katastrofa, stejně jako zpěv, a v tomto rozhovoru ukázala, že ani matematika a logika není její silná stránka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz