Hlavní obsah
Umění a zábava

Falešný zpěv Heleny Vondráčkové na Slavících a lež o vyprodání jejího koncertu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Biograf1234 / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Předávání cen ankety Český slavík letos přineslo nejedno překvapení. Celým večerem skvostně provedla moderátorská dvojice ve složení Aleš Háma a Ondřej Sokol. Živá pěvecká vystoupení však byla výrazně podprůměrná.

Článek

Ondřej Sokol a Aleš Háma nám připravili večer plný ostrovtipu, který se mohl leckoho dotknout, někoho možná i urazil. Jejich bodrý humor byl však tím, co celý večer osvěžovalo, protože pěvecká vystoupení to rozhodně nedokázala. Našlo se sice pár světlých výjimek, jako bylo například vystoupení hudební skupiny Kabát nebo dojemná píseň Vojty Dyka pro jeho tatínka, ve většině případů to ale byla vystoupení nevýrazná, špatná nazvučená a mnohdy i falešná.

Největším zklamáním večera bylo rozhodně vystoupení Moniky Bagárové. Její hlas se ve směsici písní ztrácel. To, co bylo slyšet, se ale vůbec nedalo poslouchat. Poskakující hlas, intonace absolutně mimo rytmus a zcela nepřesvědčivé vystoupení. Monika Bagárová rozhodně nemá na O2 arenu. Všichni fanoušci, kteří se na takový koncert chystají, budou zcela jistě velmi zklamáni tím, jak velký rozdíl je u zpěvačky v profesionálně nahrané a upravené skladbě a jak ve skutečnosti zpívá naživo.

O největší poprask se však postarala Helena Vondráčková se svým odvážným vystoupením. Ve směsici svých slavných písní se snažila dokázat, jak je na tom ve svých 76 letech se svým hlasem skvěle. A klobouk dolů. Dokázat udýchat takové vystoupení v tak pokročilém věku na jehlových podpatcích spolu s tanečními kreacemi je úžasné. Po fyzické stránce je na tom Helena Vondráčková úžasně. Jenže to nic nemění na tom, že pěvecky už to prostě není ono.

Je jasné, že hlas se s věkem člověka vyvíjí a do jisté míry i mění. Jenže by měl mít každý soudnost a poznat, kdy už toho bylo dost. To, že se budu snažit přesvědčit své fanoušky, diváky v sále i sebe sama, že mi to ještě stále jde, není úplně ta pravá cesta. Helena Vondráčková byla na mnoha místech falešná, někde mimo tón, ve vyšších polohách její hlas nepříjemně rezonoval, až to tahalo za uši. Některé výšky už člověk v takovém věku prostě nezazpívá, nedokáže ten tón vytáhnout, ač se o to snaží. A čím víc se Helena Vondráčková snažila, tím hůř to znělo. Slova chvály za pěvecký výkon tak určitě nejsou na místě.

Jedna z nejslavnějších českých zpěvaček 20. i 21. století má za sebou neskutečné množství úspěchů a ocenění, stejně jako krásných melodií a písní. Její hlas milovalo a stále miluje na tisíce fanoušků po celé naší republice. Jenže si chceme pamatovat ten hlas, který nás každým svým tónem a každou písní doslova odrovnal. Nechceme slyšet ten hlas, který je už po tolika desítkách let zpěvu unavený.

Tenhle článek nemá být kritikou slavné zpěvačky, kterou český národ miluje. Jen poukázáním na to, že pokud takový výkon, jaký Helena Vondráčková předvedla na Českém slavíkovi, vyneseme až do nebes, jeho interpret si nikdy neuvědomí, že už je na čase se zpíváním přestat a užívat si důstojného stáří.

Nepřijatelná byla také lež o koncertu Heleny Vondráčkové v O2 areně. Předem domluvená scéna, kdy Helena Vondráčková během slavnostního večera na pódiu spustila prodej vstupenek na svůj velký koncert a následný vstup, ve kterém bylo oznámeno, že jsou vstupenky již komplet vyprodané, působila již naživo dost nedůvěryhodným dojmem. Obzvláště když uvážíme, že vstupenek je k dnešku dle webových stránek oficiálních prodejců Ticketportal a Ticketmaster stále k dispozici kolem 2 tisíc kusů. Vstupenky mají povahu služby, takže je nelze po online nákupu do 14 dnů vrátit jako běžné zboží. V den vysílání Českého slavíka tak vstupenky v žádném případě vyprodány být nemohly.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz