Hlavní obsah
Umění a zábava

Glosa: Na Zanzibaru došlo pivo. To tam jezdí pouze Češi?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: MCK / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Zanzibar je doslova ráj na zemi a dovolenkový ráj mnoha turistů z celého světa. Češi musí strávit v letadle více než osm hodin, aby se tam dostali, ale stojí to za to. Jenže teď má Zanzibar problémy. Dochází mu pivo.

Článek

Zanzibar má všechno, co si milovník letních dovolených u moře může přát. Krásně světlý jemný písek, sluníčko, teplé moře, tomu všemu se jen těžko dát odolat. Spousta turistů si ale ráda při lenošení na pláži dá nějaký míchaný drink nebo pivo. A v tom Zanzibar selhává, protože alkohol mu začíná docházet. Důvodem je změna dodavatele alkoholických nápojů.

Vlastníci ubytovacích zařízení a resortů na ostrově jsou z toho doslova zdrceni. No a není divu. Turistický ruch tvoří příjmy ostrovanů z 90 procent. Jen si představte, že jste na něčem závislí, potřebujete příjem, abyste přežili, ale kvůli tomu, že došlo pivo, jste doslova namydlení. Lidé k vám nepřijedou, protože jim k jejich válení nedáte žádný alkoholický drink, takže se pro mnohé z nich stane z dovolené otravná a vleklá noční můra.

To platí pro mnoho národů, pro Čechy ale obzvlášť. Vzhledem k tomu, že se pravidelně umisťujeme v konzumaci piva v porovnání se světem na nejpřednějších příčkách, vypadá to, že správný Čech bez sklenice piva ani nevstane. Češi nepojedou ani na oslavu k příbuzným, když tam nebude alespoň lahvové pivo. Stejně tak nebudou chodit do divadel, když si tam nebudou moci dát skleničku. O diváky přijdou i fotbalové a hokejové zápasy, kde se k pivu běžně připojuje další neřest, kterou je pěkně ogrilovaná klobása s hořčicí a chlebem.

Na tu na Zanzibaru můžete sice zapomenout, ale to pivo je stěžejní. Většina hospod v Česku, kde se točí pivo, praská po celý rok ve švech. Kdyby došlo pivo, tak se okamžitě vylidní. Ale Češi pijí pivo hlavně doma. Jen si zkuste někdy stoupnout před supermarket a sledovat těch lidí, co si domů ponese celou basu tohoto alkoholického moku.

Pokud má Zanzibar problémy s dodávkami piva a bojí se odlivu turistů, je třeba se ptát. To tam jezdí pouze Češi? Pokud by to tak bylo, tak je celkem logické, že se jim zásoby tohoto alkoholického nápoje rychle zmenšují. Nebo na dovolené pijí alkohol všichni? Není tohle problém, který už by se dal nazvat nadměrnou konzumací alkoholu? Jedu na zaslouženou dovolenou, dojde pivo, tak se seberu a jedu domů, protože to nemá cenu. Když se to dozvím ještě před odjezdem, tak tam ani nepojedu. To jsme na tom už opravdu tak, že se bez této drogy neobejdeme?

Zpracováno na základě:

a na základě vlastního názoru a zamyšlení

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz