Hlavní obsah
Sport

I gymnastika může přitahovat. Olivii Dunne označují za nejkrásnější gymnastku světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tim Mossholder / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Gymnastika je sport, ve kterém sportovci předvádějí úchvatné výkony. Jednou z předních gymnastek se v posledních letech stala Olivia Dunne. Vydělává miliony a k tomu ještě neskutečně dobře vypadá.

Článek

Olivia Dunne, které se říká Livvy, se narodila v říjnu roku 2002. Přestože jí je teprve 21 let, má za sebou už velké úspěchy. Pochází z amerického New Jersey a gymnastice se věnuje od útlého dětství. Byly jí teprve tři roky, kdy začala pravidelně trénovat. Do světa gymnastiky vstoupila ve 12 letech, kdy se zúčastnila soutěže American Classic. Ve víceboji tam skončila sice na 28. místě, i přesto vešla do povědomí sportovního světa jako velký talent.

Od té doby její kariéra jen strmě stoupá. Dnes se umisťuje pravidelně v první desítce světových gymnastických soutěží. Nespoléhá ale jen na sport. Studuje totiž i vysokou školu. Vydělává miliony korun, dokonce je nejvíce vydělávající vysokoškolskou sportovkyní USA. Za jejím bohatstvím ale nestojí pouze sport.

Milionářkou se Olivia Dune stala v osmnácti letech, kdy si založila profil na sociální síti TikTok, následoval profil na Instragramu. A právě to jí postupem času vyneslo doslova pohádkové bohatství. Tyto platformy nejprve používala jen k tomu, aby zde mohla sdílet záběry ze své gymnastické kariéry. Postupem času ale začala uveřejňovat i fotografie ze svého života. A to že je výjimečně krásná nemohl nikdo přehlédnout. Za pouhé tři roky má už na Instagramu kolem deseti milionů sledujících a většina z nich se shoduje na tom, že Olivia je nejkrásnější gymnastkou na světě.

Takové množství sledujících na sociálních sítích z ní udělalo influencerku, která dostala možnost spolupracovat s mnoha zajímavými partnery. Našla si tam i sponzory, kteří ji v její kariéře podporují. Právě díky těmto sociálním sítím se z ní už v osmnácti letech stala milionářka, která už výdělky ze sportu tolik řešit nemusí. I kdyby se jí ve sportovní branži tolik nedařilo, sleduje ji tolik lidí, že z toho má neskutečný příjem.

A Olivia Dunne ví, jak na to. Často na těchto platformách zveřejňuje poměrně odvážné fotografie, které její fanoušci doslova hltají. Přestože se i nadále na plný úvazek věnuje gymnastice, ze sdílení života se svými fanoušky se stala její vášeň, kterou rozhodně nezanedbává. V současné době má uzavřenou řadu smluv se společnostmi, mezi které patří například Grubhub, firma zabývající se rozvozem jídel, Bodyarmor, společnost produkující nápoje pro sportovce, nebo výrobci značkového oblečení Grubhub či American Eagle Outfitters.

Livvy ale nemyslí pouze na sebe. V loňském roce spustila takzvaný Livvy Fund, který by měl pomoci mladým sportovkyním, aby se i ony mohly stát tvářemi známým amerických i světových značek. Ve stejném roce prozradila, že za jediný příspěvek na své sociální platformě dostala 500 tisíc amerických dolarů, v přepočtu asi 11 milionů korun. Je zcela jisté, že Olivii Dune ještě mnoho uslyšíme.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz