Hlavní obsah
Lidé a společnost

Karel Gott: Oblíbený zpěvák byl i velký konspirátor. Čemu všemu věřil? Ilumináti i čipování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

V Česku snad neexistuje nikdo, kdo by neznal mistra Karla Gotta. Jeho písně jsou doslova nesmrtelné. Už málokdo ale ví, že Karel Gott byl i velkým konspirátorem, který věřil mnoha věcem, nad kterými zůstává rozum stát.

Článek

Karel Gott opustil tento svět již před více jak čtyřmi lety ve věku 80 let. Za desítky let své kariéry sesbíral nespočet ocenění, mezi něž patří 42 vítězství v anketě popularity Zlatý slavík, posléze pak Český slavík, či 31 vítězství v televizních cenách TýTý. Ale mistr nebyl oblíben jen na tuzemské či slovenské hudební scéně. Milovali ho i občané německy hovořících zemí. Své nesmazatelné místo má tak dodnes v německé, rakouské, ale třeba i v belgické hudbě.

Kromě toho, že byl Karel Gott naprosto jedinečným zpěvákem, který ovlivnil stovky tisíc lidí napříč několika generacemi, se však méně hovoří o tom, že byl i zarytým konspirátorem, který věřil například v existenci iluminátů. Sám o těchto konspiračních teoriích hovořil v mnoha rozhovorech, takže to není žádným tajemstvím, ale nepozorným čtenářům, které v té době zajímaly jen mistrovy koncerty či osobní život, to mohlo uniknout.

Karel Gott byl znám jako velký milovník historie. I přes její podrobnou znalost ale trval na tom, že existence iluminátů není jen pouhou konspirací, nýbrž faktem. Tito ilumináti podle Gotta řídí svět, takže jeho vývoj do jisté míry nemůžeme ovlivnit. Naznačil, že určitá skupina lidí tahá za nitky a určuje, kdo bude a kdo nebude ve vysoké politice. Samotnou politiku pak označil jen za předem domluvené divadlo. Politici jsou totiž zavázáni tomu, kdo je do politiky dostal a tak musí plnit jeho vůli. Jinými slovy tak označil volby za naprostou zbytečnost, protože o jejich vítězi je rozhodnuto předem.

Za velmi kontroverzní byla svého času považována jeho teorie o tom, že za srpnovou okupací v roce 1968 nestál pouze Sovětský svaz. Se spolupráce na okupaci tehdy obvinil i Spojené státy americké. A to není ani zdaleka vše, co se Karlu Gottovi honilo v hlavě. Slabinou jeho teorií však bylo to, že nikdy nepředložil a ani sám nikdy nedržel v ruce žádný důkaz, který by byť jen z části tyto jeho teorie potvrzoval.

Jenže některé jeho výroky z rozhovoru starého prakticky 22 let se už pomalu naplňují. Je to jen náhoda a Karel Gott se shodou okolností trefil, nebo měl opravdu na základě svých znalostí tušení o tom, co přijde? V tomto rozhovoru totiž uvedl, že se bojí globalizace a jednotné totalitní vlády, kdy všechny malé banky pojme jedna jediná. Ta pak bude všem diktovat své podmínky. Naznačil už tenkrát existenci jedné světové měny a následný bezkontaktní platební systém založený na čipech, které budeme mít voperovány v našich tělech.

Karel Gott měl mnoho tezí o tom, jak funguje svět a jak se bude vyvíjet. Covidové pandemie se sice již nedožil, ale kdyby byl v té době naživu, jistě by taková situace přesně zapadala do jeho konspirací a věřil by, že se vše, čemu věřil, pomalu dává do pohybu.

Zda měl v něčem pravdu se možná někdy dozvíme, možná nikoli. Ať měl ale mistr názory jakékoli, v srdcích Čechů bude i nadále žít jako ten úžasný zpěvák, kterého po mnoho let doslova zbožňovali.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz