Hlavní obsah
Názory a úvahy

Karel Šíp už na moderování Všechnopárty nemá, Česko ale nemá nikoho, kdo by to dělal lépe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Matěj Baťha / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Všechnopárty byl jeden z nejlepších pořadů, který téměř před 20 lety začala vysílat Česká televize. Jenže jeho největší sláva už je dávno pryč, Karel Šíp však stále zůstává. Má pořad ještě budoucnost?

Článek

Všechnopárty zamířila poprvé na televizní obrazovku v roce 2005. Karel Šíp byl v roli moderátora skvělý a do talkshow mířila jedna výrazná osobnost za druhou. Člověk se tak u pořadu dozvěděl mnoho zajímavých věcí a velmi často se i skvěle pobavil. Všechnopárty mohla směle konkurovat pořadům Jana Krause Uvolněte se, prosím a později Show Jana Krause.

Karel Šíp byl sázkou na jistotu. V době, kdy pořad začínal, pohyboval se v mediálním prostoru již více jak 40 let. Už po maturitě totiž nastoupil do České televize jako produkční. Na tomto postu vydržel deset let. I přes svou práci v médiích ale Šíp jeden čas tíhl k hudbě. Byl totiž baskytaristou a s velkou oblibou skládal písňové texty. Některé z nich se staly doslova nestárnoucími. Většina z nás si jistě vzpomene na hity Karla Gotta Když muž se ženou snídá nebo Čau lásko. Oba jsou právě jeho dílem. V hudební branži ale dlouho nevydržel. Jeho domácí půdou se nakonec staly zábavné pořady. Začal moderovat Hitšarádu, později následovaly Horoskopičiny, Skopičiny či Rozjezdy pro hvězdy.

Pořad Všechnopárty patřil k těm nejoblíbenějším a hned třikrát získal cenu TýTý. Jenže ty doby už jsou dávno pryč. Karel Šíp tak trochu zapomněl, že v nejlepším se má skončit a dál se i v pokročilém věku snaží umoderovat pořad, na který už prostě nemá. Komunikace s hosty často vázne, mnozí se v něm vystřídali již několikrát.

Karel Šíp je bezpochyby skvělý moderátor a humorista, ale také je to člověk, který toho v životě dokázal již mnoho. Jeho věk, letos mu bude 79 let, nám ale přeci jen říká, že už je zasloužilým seniorem a že je možná na čase moderování zanechat.

Formát Všechnopárty by ale rozhodně skončit neměl. Role moderátora by se měl zhostit někdo jiný, kdo dokáže stejně bravurně, jako kdysi Šíp, komunikovat s hosty, ať už to bude pod stejným názvem pořadu, nebo dostane pořad název nový. Jenže právě tady narážíme na problém, který se zdá doslova neřešitelný. Kdo by měl zaujmout místo po Karlu Šípovi?

V českém mediálním prostoru totiž není snad nikdo, kdo by se na takovou pozici hodil a kdo by pořad dokázal odmoderovat tak, aby českého diváka zaujal. Na moderátorském poli máme totiž v současné době velkou mezeru, která se už několik let zvětšuje a není, kdo by ji vyplnil. Leoš Mareš nebo Libor Bouček jsou jistě skvělí moderátoři, avšak do takového typu pořadu jsou naprosto nevhodní.

Karel Šíp tak bude moderovat Všechnopárty dál, dokud mu to zdraví dovolí. Zda je to dobře nebo špatně, nechejme na zvážení každého z nás.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz