Hlavní obsah
Umění a zábava

Kazma prostě umí. Film zahalený tajemstvím nás nadchl svým humorem a nadhledem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel Danilyuk / Creative Commons / pexels.com

Dlouho jsme na to čekali, přemýšleli, o čem to může být, ale Kazma nic neprozradil. Když se otevřel předprodej vstupenek, okamžitě jsme si dvě vstupenky zamluvili. Nyní konečně přišel den D a my ten film mohli konečně vidět. A stálo to opravdu za to.

Článek

Kazma je jeden z našich nejoblíbenějších bavičů, proto pro nás byl tento film jasnou volbou. Už to, jak Kazma dokázal měsíce před uveřejněním snímku mlžit, bylo excelentní. Vždy prozradil jen nějakou maličkost, která snímek zahalila ještě větším tajemstvím. Byli jsme opravdu natěšení, ale báli jsme se, aby jsme z kina neodcházeli zklamaní.

Avšak potvrdilo se to, co jsme už dávno věděli. Kazma prostě umí. Je pravda, že do nejlepšího filmu všech dob to má daleko, ale na počin českého baviče splnil snímek všechna naše očekávání a v mnoha ohledech je i předčil.

Bavil jsem se od začátku až do konce. Obdivuji Kazmu za to, jak se dokáže prodat a přitom ještě pobavit. Ten člověk by dokázal prodat snad úplně všechno, i když by to byla absolutně zbytečná a nevýznamná věc. A nejen to. On na tom dokáže ještě vydělat. Takhle nabité kino už jsem dlouho neviděl. A to o filmu nikdo nic nevěděl.

Děj filmu je trochu za hranou a těžko říci, kolik je na něm pravdy a kolik si toho Kazma vymyslel, ale i tak nabízí divákovi exkluzivní pohled do zákulisí a vysvětluje některé z Kazmových kontroverzních počinů. Přesah do hry o milionovou výhru je jen ukázkou toho, jak Kazma dokáže diváka vtáhnout do děje. Je to přesně tak, jak v médiích říkal. Film skutečně přešel v realitu, v kině to teprve začalo a bude tím žít celá země.

Ať tady nepěji jen chválu, pár nedostatků to samozřejmě mělo. Ale ty při té rychlosti, jakou kolem vás film profrčí, sotva zaregistrujete. Je nutné si všímat detailů, které vám prozradí mnoho skrytých významů. Velmi vřele kvituji herecké obsazení i filmařský tým, který se tvorby filmu chopil zcela profesionálně a udělal z něj něco, co skutečně zaujme a pobaví.

Tyhle kazmovinky se prostě nikdy neomrzí. Konec filmu je ale doslova strhující. Pro ty, co film ještě neviděli, jej prozrazovat nebudu. Vzhledem k produkci českých filmů je asi velmi pravděpodobné, že po tomto snímku za pár let už neštěkne ani pes, ale Kazma dokonale vystihl kouzlo okamžiku.

Četl jsem na film i dost negativních recenzí. Těžko říci, co ty lidi k takovému hodnocení vede, ale možná Kazmu jen nechápou, nebo neznají jeho předchozí tvorbu. To se pak těžko hodnotí. Kazma byl, je a vždycky bude svůj. A jestli někdo nemá rád Kazmu, proč do kina jeho film vůbec chodil?

Z kina jsem odcházel nadšen. Ostatní diváci byli rozesmátí, někteří doslova šokovaní. Ale všichni si o Kazmovi a jeho Onemanshow šuškali i na chodbách. Kazma chtěl zaujmout a to se mu jistě povedlo dokonale. Já už se teď těším, že z vydělaných peněz natočí další podobný snímek, aby své fanoušky opět potěšil a dopřál jim zase trochu těch kazmovin.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz