Hlavní obsah
Umění a zábava

Lucie Bílá vlastnoručně vyrábí šperky, které vydělaly už miliony. Výtěžek jde na dobrou věc

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Novák / Wikipedia Commons / CC BY-SA 2.5

Lucie bílá

Lucie Bílá je paní zpěvačka, která vládla české populární hudbě po desítky let. Stále je však jednou z nejoblíbenějších českých zpěvaček a k tomu všemu má navíc velké srdce. Myslí totiž na potřebné a neštítí se kvůli tomu ani ruční práce.

Článek

Lucie Bílá se narodila v roce 1966 v Kladně. Přestože se vyučila na dámskou krejčovou, ze všeho nejvíc milovala zpěv. A právě tomu se rozhodla věnovat. Po tehdejším Československu ji proslavil její první velký hit Neposlušné tenisky, kterým si získala své první příznivce.

Zlatá éra Lucie Bílé však začala až v první polovině 90. let, kdy z pomyslného trůnu nejoblíbenější zpěvačky té doby sesadila Ivetu Bartošovou. A právě tehdy začala její snová kariéra hudební hvězdy. Lucie Bílá vyhrávala v anketách popularity jako je Český slavík nebo TýTý až na výjimky vždy první místo. Za celých třicet se pouze dvěma zpěvačkám povedlo ji sesadit. V roce 2005 a 2006 to byla čerstvá vítězka prvního ročníku soutěže Česko hledá Superstar Aneta Langerová, v posledních letech ji pak dvakrát sesadila nová královna české popmusic Ewa Farna.

Lucii Bílé ale nikdy nešlo o cenu. Jejím poselstvím bylo rozdávat radost svým fanouškům a pomáhat potřebným. A právě to dělá i nyní. Vlastnoručně vyrábí šperky, které jdou doslova na dračku. Jsou totiž jemné, decentní a na první pohled nádherné. Výtěžek z prodaných šperků, který se pohybuje v řádech milionů korun ale Lucie Bílá věnuje na dobrou věc. Za všechny prodané šperky už se pořídily desítky invalidních vozíků, zrekonstruovaly se tři klášterní oltáře a alzheimer centrum dostalo nové auto, kterým se vozí potřební.

Z kritiky, která se občas snese na její hlavu, si Bílá rozhodně hlavu nedělá. A i přesto se i nadále věnuje těmto bohulibým činnostem. Je to zkrátka zpěvačka s velkým Z a žena s velkým Ž. Kromě této charitativní činnosti, zpívání a své rodiny se ale věnujeme i další činnostem.

Lucie Bílá má vlastní hospodu, kulturní dům i divadlo. Ze všeho nejvíce se ale věnuje producentské práci právě ve zmiňovaném divadle. Nejen, že si ve spoustě muzikálových představení, které její divadlo uvádí, zahraje, ona je sama i produkuje. A nejsou to jen muzikály. Její divadlo uvádí i činoherní hry. V jejím divadle pravidelně hrají takové hvězdy jako například Petr Nárožný, Simona Stašová nebo Václav Vydra.

Šanci prosadit se tak právě díky ní v jejím divadle dostane řada začínajících nebo méně známých zpěváků. A ukázat se na pódiu vedle Lucie Bílé pro ně může být skvělým odrazovým můstkem pro skok v jejich profesní kariéře. A to je příležitost, která se zkrátka neodmítá.

V Česku máme mnoho skvělých zpěvaček, které mají nádherný hlas a dokážou krásně zazpívat muzikálové árie, vlastní písně nebo převzatý repertoár. Lucie Bílá je ale zkrátka jenom jedna.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Divadlo Lucie Bílé
TýTý

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz