Hlavní obsah
Umění a zábava

Marku Ztracenému to moc dlouho nevydrželo. Připravuje se na návrat pomalu ještě dřív, než skončil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Marek Ztracený

Marek Ztracený je česká hudební hvězda první velikosti. Přebral žezlo po mistru Karlu Gottovi a vyhrává jednu cenu za druhou. Teď to navíc vypadá, že jeho ohlášená pauza nepotrvá tak dlouho, jak to původně vypadalo.

Článek

Marek Ztracený se narodil v roce 1985 v Železné Rudě na Šumavě. Tehdy se ale jmenoval jinak. Umělecké jméno Ztracený vzniklo až mnohem později. Lidé z jeho dětství ho tak znají jako Miroslava Slodičáka. První hudební desku vydal už v roce 2008 a od té doby jeho popularita jen roste.

Už ten rok, kdy vydal své první album, se objevil na předávání cen ankety Český slavík, kde si odnesl cenu za Objev roku. Než se ale stačil probojovat na první příčky této ankety, bylo její vysílání v roce 2017 přerušeno. Teprve s jejím návratem v roce 2021 se Marek Ztracený umístil na 1. místě v kategorii zpěvák, navíc se stal i absolutním vítězem. První místo si udržel i v následujících ročnících 2022 a 2023. Získal ale i řadu dalších cen a ocenění.

Marek Ztracený je lidem sympatický, protože si na nic nehraje. Jeho skladby jsou romantické, plné lásky a naděje. Netají se tím, že rád tráví čas s rodinou, která pro něj hodně znamená. Lidé ho začali milovat v době, kdy spolupracoval s Hanou Zagorovou a Karlem Gottem. Na jeho hudbě oceňují především to, že se nejedná pouze o interpreta, který jim zazpívá píseň, kterou mu někdo složil. Většinu písní si píše sám. Skládá hudbu i komponuje texty. Loni se mu navíc povedlo něco, co nikdo nečekal a co český šoubyznys nepamatuje. Vyprodal tři dny po sobě největší český fotbalový stadion Eden v pražských Vršovicích.

Loňský trojkoncert měl ale pro jeho fanoušky trochu smutnější podtón. Marek Ztracený oznámil přerušení své kariéry na dobu neurčitou, aby se mohl dostatečně věnovat své rodině. Přerušení bylo avizováno na minimálně několik let. A to byla pro jeho fanoušky velká rána. Jenže nyní to pro ně vypadá daleko optimističtěji.

Marek Ztracený oznámil, že do dalšího roku si dal předsevzetí, kterým je dávat energii lidem, kteří za to stojí. A dodal ještě, že jeho fanoušci za to stojí určitě. Dalo by se to tedy považovat za příslib jeho návratu, který přichází podstatně dříve, než se mnozí domnívali.

Vypadá to tak, že Marek Ztracený patří k těm zpěvákům, pro které je potlesk diváků z publika doslova nepostradatelný. Energie, kterou mu jejich přízeň dodává, je zkrátka něco, bez čeho nejde žít. A možná právě proto proběhne comeback Marka Ztraceného mnohem dříve. Pokud se rozhodne opět překonat rekord a naplnit ještě více než tři Edeny po sobě, máme se jistě na co těšit.

Jeho poslední album je stále ještě čerstvé. Vyšlo na začátku loňského léta a jmenuje se Originál. Obsahuje i duet se zesnulou Hanou Zagorovou. A právě s tímto albem by mohl dobýt jevištní pódia letos nebo i příští rok.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz