Hlavní obsah
Umění a zábava

MasterChef: Boj o semifinále začíná. Vyhrát by měl muž, Terezina arogance ji o výhru může připravit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Maarten van den Heuvel / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Dnes nás čeká další díl soutěžního pořadu MasterChef Česko, kde se amatérští kuchaři poperou o postup do semifinále. A má na to všech pět. Paradoxně jsou ale letos ženy v menšině. Zůstaly tam totiž pouze dvě.

Článek

MasterChef Česko je oblíbená televizní soutěž, kde vaří neprofesionální kuchaři, kteří nám divákům ukazují, že když je chuť, vůle a tvrdá dřina, tak jde všechno. I člověk, který nemá s vařením žádné zkušenosti, se může naučit vařit, když bude dostatečně motivován. Letošní nejlepší šestnáctka amatérských kuchařů však byla poprvé vybírána bez veřejných castingových kol, která by se vysílala na televizních obrazovkách.

Tím, že televizní stanice Nova vynechala tuto důležitou část soutěže, kdy se divák se soutěžícími seznamuje, vytváří si na ně svůj názor a fandí jim, aby postoupili až do finálové skupiny, bylo seznamování se skupinou soutěžících poněkud obtížné. Seznamovali jsme se s nimi totiž za pochodu a rázem začalo vyřazování.

Letos není možné se do soutěže po vyřazení vrátit tak, jak to bylo možné ve všech předchozích ročnících, proto obzvláště zamrzelo nedávné vyřazení favoritky soutěže Anny Jarošová, která měla s přehledem na to, aby soutěž vyhrála. Nyní se proti sobě utkají zbylí tři muži a dvě ženy.

Muži mají oba velkou šanci na výhru, protože jsou mimořádné schopní. Kuba dokázal, že je pánem kuchyně a že připravit jakýkoli masový pokrm pro něj není žádný problém. Umí se ale i adaptovat a připravit perfektní vegetariánské pokrmy. Jediná jeho slabina je pečení. Nikdy se ale nevzdává a pouští se do všeho po hlavě. Jeho kolega a soupeř Honza je velmi silným protihráčem, avšak mohlo by mu zlomit vaz to, jak se neustále lísá do přízně poroty, až to ve střihových rozhovorech tahá za uši. Posledním mužem je pak Péťa, který byl od začátku soutěže považován za outsidera, ale mohl by překvapit. Přestože je vždy extrémně nervózní, mluví velmi potichu a vypadá, že by si na sobě nechal dříví štípat, nakonec dokáže vykouzlit pokrm, který porotu doslova odzbrojí.

Nepodceňujme ani ženy. Petra dokázala, že umí všechno. Žádná výzva jí není cizí a je schopná z mála surovin vytvořit fantastická jídla. Je tam ale ještě jedna soutěžící, která je schopná doslova všeho, proto má i dost vysoké šance na výhru.

Řeč je o Terce, která se nebrání taktizovat, jen aby postoupila co nejdál. Má o sobě tak vysoké mínění, že by jí to leckdo mohl závidět. Jenže to není to zdravé sebevědomí, které by měl mít každý z nás, ale doslova přehnaná sebeláska. Její vystupování tak může být pro mnohé diváky nepřípustné a Terku by tak určitě ve finále vidět nechtěli.

Večer, který rozhodne o postupu do semifinále, nás čeká už dnes. Pokud tedy máte svého favorita, nezapomeňte mu držet palce. Půjde totiž o hodně. Vždyť na vítěze čeká dva a půl milionu korun. O vítězství tady však nerozhodují diváci, ale odborná porota ve složení Radek Kašpárek, Přemek Forejt a Jan Punčochář

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz