Hlavní obsah
Lidé a společnost

Meryl Streep: Nestárnoucí a čerstvě rozvedené herečce zemřel snoubenec při natáčení filmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Dick Thomas Johnson / Wikipedia Commons / CC BY 2.0

Kdo by neznal Meryl Streepovou. Je to doslova živoucí legenda, která má na svém kontě desítky rolí. Některé z nich jsou doslova nezapomenutelné. Ani ona to ale neměla v životě jednoduché.

Článek

Ač se to zdá neuvěřitelné, stále krásná Meryl Streep se narodila v New Yersey roku 1949. Její kroky sice od mládí směřovaly k herectví, přesto studovala na Yaleově univerzitě a pyšní se tak magisterským titulem. Nebylo jí ještě ani třicet a už byla poprvé nominována na Oscara. Svět v Meryl Streepové objevil skutečnou hvězdu filmového plátna.

Hned o rok později ale sošku získala za výkon ve filmu Kramerová versus Kramer. Od té doby byla na Oscara nominována mnohokrát. Svou nominaci ve vítězství proměnila ještě v roce 1983 za film Sophiina volba a v roce 2012 za Železnou Lady.

Meryl Streepová vždy byla jednou z nejlepších hereček, jakými se USA mohlo pyšnit. Naprosto ikonická pak byla její role ve filmové adaptaci muzikálu Mamma Mia! s písněmi legendární hudební skupiny ABBA, kde Streepová ukázala, že je nejen skvělou herečkou, ale i stejně dobrou zpěvačkou. Když tuto roli natáčela, bylo jí už téměř 60 let. Přesto ve filmu dokázala, že je v té nejlepší formě a že by se za její pohybové kreace nemusela stydět ani mnohem mladší herečka.

V osobním životě ale Meryl Streep takové štěstí jako v tom filmovém neměla. Její první velkou láskou byl její herecký kolega, John Cazale, kterého jsme mohli vidět například v nesmrtelném snímku Kmotr, kde si zahrál Freda Corleoneho. Dokonce se spolu zasnoubili. Jenže když společně v roce 1978 natáčeli film Lovec jelenů byla mu diagnostikována rakovina kostí. Cazale ale nehodlal rozjeté natáčení zastavit a do práce se ještě více ponořil.

Věděl, že konec se rychle blíží a chtěl film dotočit, než nadobro odejde z tohoto světa. Všechny scény s ním se tak natáčely jako první. Stihl je natočit všechny, ale konce natáčení už se nedožil. Zemřel na jaře roku 1978 ve věku 42 let. Meryl Streepové se zhroutil doslova celý svět.

Další velká životní láska však přišla rychleji, než se dalo očekávat. Už na podzim téhož roku se Meryl Streep provdala za Dona Gummera, který byl v té době známým sochařem. Jejich na první pohled idylické a šťastné manželství trvalo neuvěřitelných 45 let a páru se narodily celkem čtyři děti.

Veřejnost o tom sice nevěděla, ale už od roku 2017 žil pár odděleně. Důvody tohoto kroku nejsou doposud známy. S informací vyšel pár na veřejnost až v loňském roce, kdy byl oznámen jejich rozvod. Podle dostupných zpráv mezi s sebou kontakty nepřerušili, ale zvolili si možnost žít každý sám.

Meryl Streepové bude letos již 75 let, přesto je stále aktivní herečkou a ve své filmové kariéře toho má jistě ještě mnoho před sebou. Její herecké nadání a ztvárnění některých legendárních rolí je naprosto geniální.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz