Hlavní obsah
Umění a zábava

Na konci posledního dílu Elišky a Damiána jsou ukázky z další řady. Máme se začít bát?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Emma Smetana

Seriál Eliška a Damián končí. Po dvanácti týdnech agónie končí tento diváky proklínaný seriál. Pondělní večery na Primě tak budou moci patřit reprízovanému seriálu Linka s Ondřejem Brzobohatým v hlavní roli. Je ale Elišce a Damiánovi skutečně konec?

Článek

Eliška a Damián byl seriál, který se již od začátku svého vysílání potýkal se silnou kritikou diváků. Dostávalo se mu tak nepěkných označení jako například největší propadák podzimu nebo nejhorší český seriál všech dob. Teď ale nastala chvíle, na kterou mnozí televizní diváci čekali dlouhých dvanáct týdnů. V pondělí 13. listopadu bude Prima vysílat poslední díl, ve kterém se s Eliškou a Damiánem rozloučíme.

Pondělní večery pak hodlá Prima zaplnit reprízovaným seriálem Linka, který však již několikrát vysílala. Večery v tento den na Primě zkrátka netáhnou, protože Česká televize vysílá oblíbený kriminální seriál Oktopus s Miroslavem Krobotem, Marikou Šoposkou a Kryštofem Hádkem, na Nově pak běží po letech nová řada detektivních příběhů Kriminálky Anděl. V pondělí se tak musí Prima spokojit nejlépe se třetím místem, jak ostatně dokazují statistiky sledovanosti.

Jenže zbavíme se Elišky a Damiána nadobro? Možná ani ne. Poslední díl seriálu totiž divákům přinese velké překvapení. Po závěrečné scéně celého příběhu, kdy běžně na pravé straně obrazovky běží titulky a na levé ukázky z dalšího dílu, uvidíme totiž něco, co nás šokuje. Ukázky z dalšího pokračování. Zatímco v první řadě seriálu cestoval časem pouze Damián a občas s sebou bral i Elišku, láká nás upoutávka na to, že v další řadě bude časem cestovat mnohem více postav. Je tedy tato upoutávka předzvěstí druhé řady?

Scény, které nám závěr seriálu Eliška a Damián v upoutávce nabídne, nevypadají, že jsou pouze z jednoho pilotního dílu, který mohl být natočen, ale s natáčením se již dál nepokračovalo. Vypadá to na průřez celou druhou řadou. Je tedy klidně možné, že tvůrci mají pokračování již z větší části natočené. A to by asi byla škoda jej nedokončit. Přestože seriál Eliška a Damián zaostával daleko za ostatními seriály, se kterými v pondělní večer soupeřil, stále jde o televizní dílo, které sleduje několik stovek tisíc diváků. A pokud byli se seriálem spokojení, jistě budou sledovat i jeho pokračování.

Oslavy konce seriálu Eliška a Damián tak nejsou na místě. Pokud Prima v nejbližší době spustí vysílání druhé řady tohoto seriálu, bude to pro nás znamenat dalších několik večerů, kdy pro nás tato televizní stanice bude zapovězeným kanálem. Eliška a Damián totiž nepřekvapil a svou nízkou úroveň si držel od prvního dílu až do úplného konce. Nebylo by tedy žádným překvapením, kdyby tato televizní stanice natáčení pokračování přerušila a již v něm nepokračovala. Každý program si ale své příznivce najde, stejně jako si je našla i Eliška s Damiánem. Doufejme tedy jen v to, že jich nebylo tolik, aby Prima v natáčení další řady skutečně pokračovala.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz